Για το ενδεχόμενο έλευσης προσφύγων και μεταναστών στην Καστοριά, τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αναφορικά με την τηλεδιδασκαλια στο πανεπιστήμιο Καστοριάς, αλλά και την επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93,6, ο βουλευτής Καστοριάς με τη Νέα Δημοκρατία, Ζήσης Tζηκαλάγιας.

Για το μεταναστευτικό και τη δυνατότητα ιδιωτών να ενοικιάζουν διαμερίσματα σε πρρόσφυγες και μετανάστες, ο βουλευτής ανέφερε πως πρέπει να υπάρχει καταγραφή και έλεγχος όσων μπαίνουν σε σπίτια ιδιωτών. Παράλληλα είπε πως: «έχουμε δημοκρατία και ελεύθερη αγορά. Όποιος θέλει να φέρει μετανάστες μπορεί να το κάνει χωρίς να ζητήσει την άδεια ούτε από βουλευτές ούτε από δημάρχους ούτε από κανένα. Είναι όμως απαίτησή μας απέναντι στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όταν σκέφτονται να κάνουν κάτι που αφορά το νομό μας να μας ενημερώνουν και να μας πληροφορούν νωρίτερα. Και για ότι μας αναλογεί σε σχέση με την υπόλοιπη Επικράτεια να το συναποφασίσουμε. Είναι ένα θέμα ζωντανό που τρέχει. Προσωπικά, πάντως δεν τους θέλω. Θέλω να πω επίσης ότι ο αρμόδιος υπουργός κ. Μηταράκης, με ενημέρωσε ότι έως το τέλος της χρονιάς δεν θα υπάρχουν μετανάστες σε ξενοδοχειακές μονάδες. Θα δημιουργηθούν 20 με 25 σύγχρονες δομές μέσα στην Ηπειρωτική Ελλάδα και εκεί θα τοποθετηθούν. Θα υπάρχει όμως η δυνατότητα να διαμένουν σε διαμερίσματα. Θα το ξαναπώ, δεν θέλουμε τους μετανάστες, αλλά δεν θα φέρουμε αντίρρηση να δεχθούμε αυτούς που μας αναλογούν. Απλά για αυτούς που μας αναλογούν να τους βάλουμε εκεί που θα υποδείξουμε εμείς».

Σε ερώτηση για το εάν συμφωνεί με τη δημιουργία κλειστών δομών ο κ. Τζηκαλάγιας έφερε το παράδειγμα των φυλακών στα Γρεβενά όπου, όπως είπε, κλώτσησε την ευκαιρία η Καστοριά και η δομή αυτή τώρα συνεισφέρει στην τοπική οικονομία του γειτονικού νομού.

Συμφωνία των Πρεσπών
Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την επικείμενη ψηφοφορία κύρωσής της από τη Βουλή ο βουλευτής είπε ότι «Θα σας απαντήσω όταν έρθει η ώρα τεκμηριωμένα και ολοκληρωμένα. Προς το παρόν θεωρώ τη συζήτηση πρόωρη, κάθε πράγμα στην ώρα του. Υιοθετώ την κυβερνητική θέση, όπως την εξέφρασε ο πρόεδρος της βουλής, ότι δεν είναι επείγον θέμα».

Σε ερώτηση πάντως του Χρ. Νατσούλη εάν ο Ζήσης Τζηκαλάγιας με όσα έχει πει για τα Σκόπια και αυτή τη συμφωνία μπορεί να την ψηφίσει, ο βουλευτής επανέλαβε ότι θα απαντήσει όταν έρθει εκείνη η ώρα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here