Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP αναφέρει ότι οι πολίτες πρέπει είτε να αποδεχτούν τη συμφωνία των Πρεσπών, είτε να έρθουν αντιμέτωποι με ένα μέλλον «αστάθειας και απομόνωσης».

Ο Ζάεφ προέτρεψε τους Σκοπιανούς να ταχθούν υπέρ της συμφωνίας στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου για να αποφασίσουν εάν θα μετονομαστεί η χώρα σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».«Είμαι τόσο σθεναρά πεπεισμένος ότι το δημοψήφισμα θα πετύχει που δεν εξετάζω καν άλλες επιλογές», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Όπως αναφέρει το AFP στο δημοψήφισμα θα τεθεί το ακόλουθο ερώτημα: «Είστε υπέρ της συμμετοχής στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αποδεχόμενοι τη συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Δημοκρατίας της Ελλάδας;».

Από την άλλη πλευρά το AFP υπογραμμίζει ότι ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ αποφεύγει να αναφέρει τη νέα ονομασία στις ομιλίες του στην καμπάνια του δημοψηφίσματος, ενώ το «Βόρεια Μακεδονία» δεν εμφανίζεται στις αφίσες της κυβέρνησης που καλούν τον κόσμο να ψηφίσει «για μια ευρωπαϊκή “Μακεδονία”»

Τέλος ο Ζάεφ επεσήμανε ότι οι Ρώσοι του είπαν «ότι δεν έχουν τίποτα ενάντια στην ένταξη της πΓΔΜ στην Ε.Ε. αλλά ότι αντιτίθενται στην ενσωμάτωση στο ΝΑΤΟ» .

Πηγή πληροφοριών: AFP

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here