Ολαός μίλησε, και όχι μόνο στους δρόμους. Οι υπογραφές στο ψήφισμα των οικογενειών των θυμάτων, του δυστυχήματος των Τεμπών, με αίτημα την αναθεώρηση του Συντάγματος και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, και συνεχώς αυξάνονται. Αριθμός που υπερβαίνει κατά πολύ ψηφίσματα σε χώρες με πληθυσμό πολλαπλάσιο του ελληνικού.

Δείτε και υπογράψτε το ψήφισμα, εδώ:

Ο νέος στόχος είναι πλέον το 1,5 εκατ. Δεν έχει σημασία αν θα επιτευχθεί. Σημασία έχει ότι οι Έλληνες πολίτες ζητούν, επιτέλους, οι πολιτικοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.

Άλλωστε το δυστύχημα των Τεμπών ήταν ένα έγκλημα και κάποιοι προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το «ανθρώπινο λάθος».

Το ψήφισμα, που ξεκίνησε με πρωτοβουλίας της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας της Μάρθης, που χάθηκε άδικα όπως ακόμη 56 άνθρωποι, αναφέρει τα εξής:

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ,ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

 Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΡΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here