Kopenhagen Fur: Ημερίδα διαλογής δερμάτων σε Έλληνες εκτροφείς – φωτορεπορτάζ

Με τη συμμετοχή 75 Ελλήνων φαρμαδόρων από Καστοριά και την ευρύτερη περιοχή της Σιάτιστας, ξεκίνησε χθες το τριήμερο σεμινάριο διαλογής δερμάτων και εποχιακές πληροφορίες, που διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το δημοπρατήριο της Kopenhagen Fur.

H ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ξηραντηρίου ΚΤΚ – ΚΟΥΣΤΑΣ, ενώ κύριος υπεύθυνος ήταν ο αντιπρόσωπος της Kopenhagen Fur στην Ελλάδα, Λεωνίδας Μπούτης, ο οποίος και αποτέλεσε τον άμεσο κρίκο μεταξύ των Ελλήνων φαρμαδόρων και των Δανών υπεύθυνων του σεμιναρίου.

Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να αναβαθμιστεί η τεχνογνωσία των Ελλήνων εκτροφέων, έτσι ώστε να παράγουν δέρματα πολύ καλής ποιότητας, καθώς και τα χρώματα, τις διασταυρώσεις και τα μεγέθη.

Οι Δανοί εκπαιδευτές ενημέρωσαν τους  Έλληνες εκτροφείς με πολύ χρήσιμες πληροφορίες και στατιστικά για τα αποτελέσματα της χρονιάς που πέρασε, με τις ποσότητες δερμάτων, τις τιμές και τις πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα διεθνή δημοπρατήρια, ενώ παράλληλα έκαναν και μία εκτίμηση της αγοράς για τη νέα σεζόν.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διευθυντής των δημοπρασιών της Kopenhagen fur κ. Per Knudsen, ενώ τις γνώσεις τους μετέφεραν και άλλα στελέχη του δανέζικου δημοπρατηρίου, όπως o Leo Boutis, o Petter Smit, η Ditte Marie Lemvig και η  Christine Otzen. Εκπαιδευτές μαθημάτων ήταν οι : Finn Winther, Gelika Langtoft, Flemming Ørnø, Peter Jørgen Andersen και Ian Friis Iwanouw.

‘’Στόχος των δράσεών μας αυτών είναι να εκπαιδεύσουμε τους συνεργάτες εκτροφείς, να τους παρέχουμε συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες, προκειμένου να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα των παραγόμενων γουνοδερμάτων’’, δήλωσε στη ΣΕΝΤΡΑ ο διευθυντής των δημοπρασιών της Kopenhagen fur κ. Per Knudsen και συμπλήρωσε :’’Είναι θετικό το γεγονός ότι οι Έλληνες εκτροφείς είναι συνεπείς και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες μας, και αυτό το διαπιστώνουμε κάθε χρόνο, από τα παραγόμενα προϊόντα τους, τα οποία είναι βελτιωμένα τόσο από πλευράς ποιότητα,  χρωμάτων αλλά και μεγεθών. Μάλιστα, αυτό το ανέφερα με στατιστικούς πίνακες και με νούμερα, όπου διαπίστωσαν και αυτοί την εξέλιξή τους’’.

Παράλληλα ο Per Knudsen επισήμανε ότι ‘’η ελληνική αγορά μας ενδιαφέρει σημαντικά, γιατί οι Έλληνες έχουν μεγάλη τεχνογνωσία και ικανότητες να δημιουργούν εξαιρετικά γουναρικά, γι’ αυτό κι εμείς ως δημοπρατήριο με διάφορες δράσεις τους υποστηρίζουμε σε πολλά θέματα, έχοντα μια άριστη συνεργασία’’.

‘’Η σεζόν, ανάλογα με τις συνθήκες, έκλεισε ικανοποιητικά’’

‘’Η φετινή χρονιά είναι αλήθεια ότι ξεκίνησε κάπως δύσκολα για όλους μας. Οι τιμές στις πρώτες δημοπρασίες δεν ήταν ικανοποιητικές και κυρίως οι broker  ήταν αυτοί που αγόραζαν τα δέρματα, έτσι ώστε να έχουν διαθέσιμα δέρματα ανά πάσα στιγμή στην αγορά. Στη συνέχεια, όμως, οι ίδιοι κατασκευαστές συμμετείχαν δυναμικά στις δημοπρασίες αγοράζοντας σημαντικές ποσότητες δερμάτων και έτσι η κατάσταση στα μέσα της περιόδου βελτιώθηκε σημαντικά, ενώ μέχρι και τον Ιούλιο, οι τιμές λίγο πολύ ήταν σταθερές με ελάχιστες αυξομειώσεις’’, επισήμανε ο Per Knudsen.

Το «στοίχημα» της Kopenhagen Fur με την προσφορά των 8,5 εκ. δερμάτων

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί  ότι ο  κ. Per Knudsen αναφέρθηκε και στην ιστορική δημοπρασία του Ιουνίου, όταν η Kopenhagen Fur πρόσφερε τον αριθμό ρεκόρ των 8,5 εκ. δερμάτων.

’Ήταν κάτι αναπόφεκτο, αφού ο αριθμός αυτός συγκεντρώθηκε εξαιτίας καθυστέρησης παράδοσης των δερμάτων από τους συνεργαζόμενους φαρμαδόρους. Ήταν ένα  πολύ μεγάλο στοίχημα για το δημοπρατήριό μας και όταν το είχαμε ανακοινώσει, είναι γεγονός ότι η παγκόσμια αγορά είχε ανησυχήσει πάρα πολύ και πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν σημαντική μείωση των τιμών εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας. Τελικά, η δημοπρασία έκλεισε θετικά, με πωλήσεις 100% και τις τιμές να παραμένουν σταθερές, ενώ σε ορισμένα είδη σημείωσε και αύξηση’’.

Επίσης ο αντιπρόσωπος της Kopenhagen Fur στην Ελλάδα, Λεωνίδας Μπούτης, ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες φαρμαδόρους που συμμετείχαν και φέτος στο σεμινάριο, όπως επίσης και την εταιρεία ΚΤΚ, η οποία για μία ακόμη χρονιά φιλοξένησε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της, την σημαντική αυτή εκδήλωση, προσφέροντας όλες τις ανέσεις και ευκολίες.

Τέλος, ο κ. Πέτρος Κούστας, ιδιοκτήτης του Ξηραντηρίου ΚΤΚ ΚΟΥΣΤΑΣ, αφού συνεχάρη το δημοπρατήριο της Kopenhagen Fur για τις αξιόλογες αυτές δράσεις του, ενημέρωσε τους Έλληνες φαρμαδόρους για την αγορά και τον εκσυγχρονισμό νέων μηχανημάτων, προκειμένου να διατηρούνται τα δέρματα σε ψυγεία με ιδανικές θερμοκρασίες έτσι ώστε να μην επηρεάζονται και μειώνεται το μέγεθός τους, όταν παραλαμβάνεται από το δημοπρατήριο της Δανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here