Στην τακτική της διπλωματικής προσέγγισης με την Τουρκία εμμένει η ελληνική πλευρά, την ώρα που η Άγκυρα εντείνει την προκλητικότητα.

Η Τουρκία συνδέει ευθέως το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, με αυτό των οκτώ Τούρκων που έφτασαν στη χώρα μας τον Ιούλιο του 2016, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Στα ενδότερα της κυβέρνησης, κατά πληροφορίες του iefimerida, υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φωνές που προχωρούν στην εκτίμηση ότι ο Ερντογάν «μπορεί να το τραβήξει κι άλλο» έχοντας στο μυαλό τους ανάλογες περιπτώσεις κρατήσεων από το πρόσφατο παρελθόν . Στο μεταξύ, η απόφαση του ΣτΕ για χορήγηση πολιτικού ασύλου διασφαλίζει μεν τους οκτώ, από την άλλη δεν είναι λίγοι αυτοί που την θεώρησαν «πλήγμα» με το σκεπτικό ότι δυσκολεύει την αποφυλάκιση των δύο παιδιών. Σημειωτέον ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής είχε προσφύγει στο παρελθόν στο Ανώτατο Δικαστήριο , πλην όμως είχε αποφανθεί ότι η απόφαση είναι συνταγματική.

«H Τουρκία να μάθει να σέβεται το Δίκαιο»

Την στάση της γείτονος σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπόυλος καλώντας την Τουρκία «να μάθει να σέβεται και το Διεθνές Δίκαιο», ενώ σχολίασε δηκτικά « ότι κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να κάνει στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, όπου εδώ και τέσσερις μήνες δεν τους έχουν απαγγελθεί καν κατηγορίες».

Ο κ. Τζανακόπουλος μάλιστα, προειδοποίησε ότι «θα πρέπει να επανέλθει στον δρόμο του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της δικαιοκρατίας, διαφορετικά θα καταλήξει πλήρως απομονωμένη στο διεθνές σκηνικό. Και δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που θα ήθελε ο τουρκικός λαός».

Έρχεται τετ α τετ Τσίπρα- Ερντογάν

Όλα τα βλέμματα , τέλος, στέφονται στο επικείμενο τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Ερντογάν, το οποίο αναμένεται να λάβει χώρα στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις αρχές της εβδομάδας.

Οι δύο άντρες, θα έχουν την ευκαιρία για μια κατ’ιδίαν συζήτηση ενώ μένει να φανούν τα αποτελέσματα αυτής στο εγγύς μέλλον.

Πηγή:  iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here