Σε κινητοποιήσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ προχώρησαν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ύστερα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Έξω από τα νοσοκομεία, όπως το «Γ. Γεννηματάς» στο οποίο βρέθηκε η «Εφ.Συν.», έφτασαν αλληλέγγυοι, ενώ αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ελέγχους και δεν επέτρεπαν την είσοδο. Τον τόνο έδωσαν συνθήματα όπως «Τέρμα πια στην κοροϊδία, δώστε λεφτά για την υγεία» και «Δωρεάν υγεία για όλο το λαό για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο».

Στον «Ευαγγελισμό» επικράτησε μικροένταση μεταξύ αστυνομικών και συγκεντρωμένων γιατρών, υγειονομικών και αλληλέγγυων, μελών του ΠΑΜΕ, οργανώσεων και φορέων.

Εργαζόμενοι στο «Αττικόν», που κατήγγειλαν χθες την προσπάθεια φίμωσής τους από τον διοικητή του νοσοκομείου αναφοράς και την μετατροπή του νοσοκομείου σε «κουφάρι» καθώς έχει ανασταλεί η λειτουργία του 80% των κλινικών και ιατρείων, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο αίθριο του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για άλλη μια φορά επισημαίνουν τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε μέσα προστασίας, όπως οι μάσκες και ζητούν άμεσες προσλήψεις προσωπικού τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και μετά από αυτή. Επίσης ζητούν τη διενέργεια περισσότερων τεστ για το κορονοϊό ώστε να γνωρίζουμε τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα μας.

Συμβολικές συγκεντρώσεις στα προαύλια και τις πύλες εισόδου πραγματοποιήθηκαν και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνοντας τα αιτήματα για παροχή μέσων ατομικής προστασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άνοιγμα νέων κλινών σε ΜΕΘ και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Στη διαμαρτυρία έξω από το Ιπποκράτειο της συμπρωτεύουσας συμμετείχαν, σε ένδειξη συμπαράστασης, πολιτικές κινήσεις, οργανώσεις και ανεξάρτητα σωματεία, ενώ παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων- ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Σε συγκεντρώσεις προχώρησαν εργαζόμενοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, μπροστά στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος» και ανάρτησαν πανό με τα αιτήματά τους στην εξωτερική περίφραξη.

«Δίπλα στους ασθενείς, στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, βρίσκονται οι πιο έμπειροι εργαζόμενοι, με πολλά χρόνια εργασίας, κάποιοι και με υποκείμενα νοσήματα. Είναι απαραίτητα τα μέσα ατομικής προστασίας και οι νέες προσλήψεις», δήλωσε η γενική σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Αναστασία Πολίτου. «Οι λίγες προσλήψεις με διετείς συμβάσεις δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά, χρειάζονται άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ Γιάννης Κούτρας.

Σε όλες τις κινητοποιήσεις τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. Ανακοινώσεις, με αφορμή την ημέρα, έχουν εκδοθεί από ενώσεις και σωματεία εργαζομένων υγειονομικών, από τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια.

Στο πλαίσιο της ημέρας πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, ο Δημήτρης Κουτσούμπας που δίνει το παρών στην κινητοποίηση έξω από το «Θριάσιο Νοσοκομείο» τονίζει ότι σήμεα «ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στις δομές της υγείας, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης για να βγει ο λαός μας όρθιος, δυνατός απ΄ αυτή τη δοκιμασία». 

«Γι’ αυτό απαιτούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, μέσα ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς μας, πλήρη επίταξη κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων, του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα της περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας. Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί», καταλήγει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

ΠΗΓΗ: www.efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γρηγόρης Χάτσιος: Ανοιχτή… επίθεση προς κάθε κατεύθυνση

Αποκλειστικό: Εντός Απριλίου η πληρωμή των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Κορωνοϊός: Γιατί υπάρχει απόκλιση στον αριθμό θετικών κρουσμάτων μεταξύ ΕΟΔΥ και Περιφέρειας;

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Εκτιμώ ότι τα μέτρα στην Καστοριά θα παραταθούν – Συνέντευξη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here