Ενώ βρέχει σε όλη τη χώρα σε ένα μόνο σημείο της Ελλάδας έχει πεντακάθαρο ουρανό. Στο Νεστόριο της Καστοριάς, την τέταρτη ημέρα του 37ου River Party. O “θεός” Βασίλης είχε προνοήσει. Προς μεγάλη χαρά και του Ρίβερ και του Πάρτι. Και των Σρεκ. Ποιών;

“Όλα αυτά τα άσχημα που συμβαίνουν και βιώνουμε όλοι μας τον τελευταίο καιρό είχαν προβλεφθεί. Ο Νικόλας ο Άσημος είχε μεταξύ άλλων και προφητικό ρόλο. Οφείλουμε όλοι μας να στηρίζουμε αυτό το φεστιβάλ, ήμουν από εκείνους που το χτίσαμε από τις αρχές του. Να στηρίζουμε όλα τα φεστιβάλ και τις συναυλίες. Γιατί αυτά είναι η πιο αυθεντική αντεπίθεση στην φασιστική και ηλίθια τηλεόραση”. Τα λόγια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου αυτά ανάμεσα σε τραγούδια του πρώτου μισού της εμφάνισης του στη χτεσινή τέταρτη μέρα του 37ου River Party χειροκροτήθηκαν και αποθεώθηκαν πιο πολύ και από τον περισσότερο κόσμο στα δεκάδες live acts που έχουμε δει έως τώρα. 

H μέρα καθορίστηκε από την μεγαλύτερη έως τώρα προσέλευση κοινού στο River Party, οι πιστοί του Βασίλη  εξάλλου δεν υπήρχε περίπτωση να μην τον ακολουθούσαν και σε αυτή τη συναυλία του. Ο χώρος μπροστά στο Riverside είχε γεμίσει ασφυκτικά από νωρίς, αναμένοντας με αγωνία το “θεό” τους. Και εκείνος δεν τους δυσαρέστησε ούτε και λίγο αφού η εμφάνισή του κράτησε πέραν των δυο ωρών. 

Νωρίτερα η Μελίνα Ασλανίδου απέδειξε γιατί θεωρείται σταθερή αξία σε συναυλιακό καλοκαίρι. Στην πρώτη της φορά στο River Party έδειχνε να το απολαμβάνει, ενώ από τις πρώτες στιγμές της εμφάνισής της, εξήγησε ότι αυτή θα περιλαμβάνει τέσσερις κύκλους, τα τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, ένα κύκλο με πιο pop και rock διαθέσεις μέχρι και ένα κύκλο με ρεμπέτικα. 

Ξεχωριστή για μένα και η στιγμή που την ρώτησα τι έχει αλλάξει μέχρι και σήμερα στην καριέρα και τη ζωή της Μελίνας από εκείνο το βράδυ στα πρώτα βήματα της καριέρας της που είχε πάει η Δήμητρα Γαλάνη στον Ζυγό για να την ακούσει και είχε πει “Θέε μου αυτή η χροιά της“. 

Στο Forestage, αμέσως μετά ο κόσμος υποδέχτηκε την Γιώτα Νέγκα και τον Θέμη Καραμουρατίδη, ένα δίδυμο που με τη συνεργασία τους στο “Καινούριο Φιλί” γνωρίζει ήδη πολύ μεγάλη επιτυχία. Η Γιώτα Νέγκα ήδη ξεχωρίζει το “Το δίκιο μου” ως ενα από τα πλέον αγαπημένα της τραγούδια. Άλλωστε με αυτό άνοιξε και έκλεισε την κοινή τους εμφάνιση.

Ο Θέμης Καραμουρατίδης χαρακτηριζει τον τελευταίο χρόνο σαν μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους του με συνεργασίες που τον κάνουν να αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της νέας γενιάς. Και η  Νατάσσα Μποφίλιου είναι αναμφισβήτητα σε εκείνες τις φωνές για τις οποίες έχει γράψει μουσική και ο ίδιος κατατάσσει σε ιδιαίτερη θέση. 

Σύννεφα σκόνης από τον χορό των θεατών της αρένας σηκώθηκαν όταν η έναρξη της τέταρτης ημέρας συντελέστηκε πιο ιδανικά από ποτέ με τους Playmen, πολύ πετυχημένους DJs και παραγωγούς που βοήθησαν να αναθερμάνουν την dance διάθεση των παρευρισκομένων.

Ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαϊάς Ματιάμπα ακολούθησαν στο Forestage παρουσιάζοντας τη μεταξύ τους χημεία επί σκηνής, σε έναν μόνο από τους πολυάριθμούς σταθμούς της καλοκαιρινής του περιοδείας. Σε ένα μελλοντικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας που θα τους ήθελε να μένουν στην ίδια σκηνή πόσες ημέρες θα άντεχαν να μείνουν μαζί; Να, τι μας απάντησαν. 

Σε άλλα νέα τώρα, στο ριβεροχωριό έχει πάντα ηλιο. Ακόμα και όταν βρέχει σε όλη την Ελλάδα. Οι campers έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές “επίσημες” και “ανεπίσημες” δραστηριότητες. Στις επίσημες περιλαμβανόνται τα τουρνουά μπάσκετ και πίνγκ πόνκγ, η αναρρίχηση σε ένα τεράστιο φουσκωτό μπουκάλι, ο κύκλος των κρουστών. Στις ανεπίσημες η λασπομεταμόρφωση, μια βουτιά στα ρηχά του ποταμιού Αλιάκμονα μπορεί να σε μεταμορφώσει σε Σρεκ.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνω φυσικά στον Ρίβερ και τον Πάρτι. Δύο σκίουρους που έκαναν την εμφανισή τους στο χώρο της γραμματείας του χώρου και φιλοξενούνται και προστατεύονται με τιμές αρχηγών κράτους. Τα selfie sticks (ναι, αυτή η μάστιγα που βλέπεις πιο πολύ και από τζιν vintage βερμούδες) θα πάρουν φωτιά, όπως προβλέπεται. 

Σήμερα, πέμπτη μέρα του 37ου River Party το line up παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς το κοινό περιμένει να δει την Ανδριάνα Μπάμπαλη, τον Rous, τον Γιώργο Ανδρέου, την Τάνια Τσανακλιδου, τη Ρίτα Αντωνοπούλου, την Κορίνα Λεγάκη και τον Maraveyas Ilegal.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here