Αλαλούμ επικρατεί με την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για τον μήνα Μάιο, που σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου ήταν να πιστωθεί σήμερα στους δικαιούχους του προγράμματος!

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που είχε εκδώσει λίγες μέρες νωρίτερα, το υπουργείο Εργασίας και έχει αναρτηθεί και στην διαύγεια, προέβλεπε ως μέρα πληρωμής της δόσης του τρέχοντος μήνα στις 25 Μαΐου, δηλαδή σήμερα, με σταδιακή πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων από χθες το απόγευμα και ολοκλήρωση σήμερα. Ωστόσο κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σε κανέναν από τους δικαιούχους με αποτέλεσμα να βλέπουν τους λογαριασμούς άδειους.

Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει πανικός και ανησυχία, αφού κανείς δεν γνώριζε την αιτία της μη πίστωσης του βοηθήματος στους λογαριασμούς. Αμέσως άρχισαν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Κέντρα Κοινότητας των δήμων, που είναι αρμόδια για την διαχείριση του εν λόγο προγράμματος. Η απάντηση που λαμβάνουν είναι ότι όντως η μέρα πίστωσης του ποσού του κάθε δικαιούχου είναι η σημερινή, αλλά δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για τον λόγο που σε κανέναν δεν έχει πραγματοποιηθεί η καταβολή.

Σύμφωνα με τα dikaioogitika.gr όπου επίσης απευθύνθηκε μεγάλη μερίδα των δικαιούχων, προκειμένου να διαπιστώσουν τι συμβαίνει, παίρνοντας και από εκεί διαβεβαίωση πως η σημερινή μέρα είναι αυτή της καταβολής του επιδόματος, αναρτώντας μάλιστα και την σχετική απόφαση. Την ίδια ώρα το υπουργείο και σύμφωνα με τα dikaiologitika, κάνει πισωγύρισμα λέγοντας πως η ημερομηνία καταβολής είναι η 28η Μαΐου και όχι η σημερινή, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, προκαλώντας αμηχανία αλλά και ταλαιπωρία στους δικαιούχους.

Δείτε τι ανέφερε η επίσημη απόφαση του υπουργείου που φέρει την υπογραφή της υπουργού

apofasi433

Τα dikaiologitika.gr παραθέτουν τις παραπάνω ανακοινώσεις για να «προλάβουν» τα πισωγυρίσματα του υπουργείου αφού τα χρήματα δεν έχουν πιστωθεί ως είθισται από τις απογευματινές ώρες σήμερα. Βέβαια δεν υπάρχει υποχρέωση να είναι πιστωμένα από σήμερα αφού όντως η επίσημη ενημέρωση αναφέρει την αυριανή 25η Μαιου… αλλά επειδή ήδη ορισμένοι έχουν ξεκινήσει, λόγο της ταλαιπωρίας που έχουν υποστεί ορισμένοι από τους δικαιούχους επειδή περίμεναν να πληρωθούν από σήμερα, να διαδίδουν ότι η πληρωμή ήταν για τις 28 Μαΐου παραθέτουμε τα παραπάνω από τα πιο «επίσημα χείλη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here