Ένας άνδρας που προσπάθησε να αυτοκτονήσει σε μία πισίνα της Βιρτζίνια, πριν από δύο χρόνια, μόλις υπέβαλε μήνυση κατά των αστυνομικών και του ναυαγοσώστη που του έσωσαν τη ζωή.

Ο Mateusz Fijalkowski χρειάστηκε να νοσηλευτεί για περισσότερες από 15 ημέρες μετά την απόπειρα που έκανε και ο λογαριασμός των νοσηλίων ήταν πολύ «φουσκωμένος». Έτσι, αποφάσισε να μηνύσει τους οκτώ αστυνομικούς και τον ναυαγοσώστη, υποστηρίζοντας ότι δεν έκαναν όλα όσα έπρεπε και περίμεναν αρκετή ώρα μέχρι να τον βοηθήσουν.

«Του έσωσαν τη ζωή και δεν πέθανε. Θα μηνύατε ποτέ κάποιον που σας έσωσε τη ζωή», δήλωσε ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος στην Washington Post.

Προτού κατευθυνθεί προς την πισίνα, ο 23χρονος διαπληκτίστηκε με κάποιους επισκέπτες στο ξενοδοχείο που δούλευε και έσπασε το βραχιολάκι ενός κοριτσιού. Οι υπεύθυνοι έφεραν έναν αστυνομικό που μιλούσε πολωνικά και τον συγκάτοικο του Fijalkowski για να τον ηρεμήσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σε ένα βίντεο που τράβηξε ένας αυτόπτης μάρτυρας εκείνη την ημέρα, ο Fijalkowski φαίνεται να περπατά από τη ρηχή έως τη βαθιά πλευρά της πισίνας μέχρι να βυθιστεί εντελώς κάτω από νερό. Στη συνέχεια φαίνεται να κρατιέται από τους αεραγωγούς στον πυθμένα της πισίνας, μένοντας τελικά κάτω από το νερό για περισσότερο από δυόμισι λεπτά, σύμφωνα με την Washington Post.

Ο ναυαγοσώστης του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και τελικά ο νεαρός χρειάστηκε ηλεκτρονικό απινιδωτή, καθώς υπέστη καρδιακή και αναπνευστική ανακοπή όσο βρισκόταν μέσα στο νερό.

Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την πισίνα υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί δεν άφηναν τον ναυαγοσώστη να πηδήξει στο νερό μέχρι που είδαν ότι ο Fijalkowski δεν κινείται.

Ο Fijalkowski διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή μετά το περιστατικό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σχεδόν δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο και έπειτα πέρασε άλλες έξι ημέρες σε ψυχιατρική μονάδα. Ο 23χρονος, που επέστρεψε στην Πολωνία, δήλωσε ότι το περιστατικό του κόστισε περισσότερα από 100.000 δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς ενώ ο δικηγόρος του δήλωσε ότι η αστυνομία θα μπορούσε να σταματήσει τον πελάτη του από το να μπει στην πισίνα και να τον διασώσει νωρίτερα.

Πηγή: reader.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here