Είναι καλοκαίρι… Και θέλεις αυτό το γλυκάκι, που όμως να αφήνει και μια δροσιά. Να μην είναι και σοκολατένιο βέβαια.

Αυτά σκέφτηκα κι εγώ κι αποφάσισα να ετοιμάσω ένα παγωτό cheesecake με μύρτιλα. Και για να γίνει ακόμη πιο εύκολο για όλους και χωρίς παγωτομηχανή!

Το βίντεο:

Τα υλικά:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397γρ)
  • 300ml ξινόγαλα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 160γρ φρέσκα ή αποψυγμένα μύρτιλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 8 μπισκότα digestive (110γρ)
  • 50 γρ ανάλατο βούτυρο λιωμένο

Η εκτέλεση:

Στο μίξερ μας βάζουμε το ζαχαρούχο με το ξινόγαλα και ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε μέχρι να αφρατευτει το μείγμα

Στο μούλτι τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, τρίβοντάς το με το χέρι ώστε να κάνουμε χοντροκομμένα ψίχουλα.

Καθαρίζουμε το μούλτι και προσθέτουμε τα μύρτιλα με τη ζάχαρη άχνη και επίσης ανακατεύουμε για λίγο ώστε να είναι τα φρούτα χοντροκομμένα.

Αδειάζουμε το μίγμα του μίξερ σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη.

Με μία ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) προσθέτουμε στο μίγμα τα μπισκότα και τα μύρτιλα με απαλές κινήσεις και σε όλο του το μήκος.

Καταψύχουμε και το παγωτάκι μας είναι έτοιμο!!

Σημειώσεις: η ποσότητα παγωτού που προκύπτει είναι περίπου 600γρ.

#Enjoy,
Melisoula – melisoula.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here