– Απολογήθηκαν οι 12 συλληφθέντες για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών
– Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι περισσότεροι – Τέσσερις προφυλακίστηκαν
– Από την περιοχή της Κοζάνης, μέλη της οργάνωσης και «πελάτες»
– Ελεύθερος ο Υπαρχιφύλακας, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα
– 6 άτομα, σε εγκληματική οργάνωση, που δρούσαν στην περιοχή της Κοζάνης
– 6 άτομα, σε συμμορία που εισήγαγαν ναρκωτικά από την Καστοριά και τα διοχέτευαν
– 100 άτομα στη δικογραφία, για κατοχή και χρήση ναρκωτικών
– 16 άτομα διακινητές, σε διάφορες περιοχές

Ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η διαδικασία της απολογίας των 12 συλληφθέντων για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης/συμμορίας, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, ο Εισαγγελέας, επέδωσε βαρύτερη κατηγορία στα έξι μέλη της συμμορίας, αυτή της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φέρει το βάρος κακουργηματικού χαρακτήρα. Με βάση τον ποινικό κώδικα, η σύσταση συμμορίας αποτελεί πλημμέλημα, ενώ αυτό της εγκληματικής οργάνωσης, αποτελεί κακούργημα.

Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, τέσσερα άτομα προφυλακίστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και ο
Υπαρχιφύλακας που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Έξι από τα άτομα όπου είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, ενώ έξι άτομα που είχαν συστήσει συμμορία, δρούσαν κυρίως στην περιοχή της Καστοριάς, όπου εισήγαγαν παράνομα από την Αλβανία ναρκωτικά και τα διοχέτευαν.

Μία μεγάλη δικογραφία, μέρος της οποίας είναι εκατό άτομα με την κατηγορία της κατοχής και χρήσης ναρκωτικών, ενώ άλλα δεκαέξι άτομα κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών, οργανώσεων, χρηστών και διακινητών φαίνεται να είναι από την περιοχή της Κοζάνης, ενώ η δράση κάποιων από τα μέλη αυτού του κυκλώματος, δρούσαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο αστυνομικός, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί ΕΔΕ, όπου θα κριθεί σε πειθαρχικό και ποινικό επίπεδο.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, στήθηκε μία μεγάλη Αστυνομική επιχείρηση, ενώ είχε προηγηθεί πολύμηνη και ενδελεχή παρακολούθηση, προκειμένου να φτάσει η Ασφάλεια στα ίχνη των δραστών.

Στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν προηγηθεί άλλες δύο συλλήψεις ατόμων οι οποίοι προφυλακίστηκαν για την ίδια υπόθεση.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here