Βάσει έρευνας, τα τηλέφωνα με τη μεγαλύτερη έκθεση ακτινοβολίας κατασκευάζονται από κινεζικές εταιρείες

Μία από τις ερωτήσεις που θα έπρεπε να κάνουμε όταν αγοράζουμε ένα κινητό τηλέφωνο, δεν είναι η «πόσα megapixels είναι η μπροστά κάμερα;», για μια πιο επιτυχημένη selfie, αλλά «πόση ακτινοβολία εκπέμπει το κινητό τηλέφωνο;».

Όμως, κανείς μας δεν την κάνει, παρά το γεγονός ότι οι επιπτώσεις τής ακτινοβολίας που εκπέμπεται στον ανθρώπινο οργανισμό από τη χρήση της κινητής τηλεφωνίας είναι πολλές.

Μάλιστα, η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ακτινοπροστασίας (Bundesamt fur Strahlenschutz) έχει διεξάγει σχετική έρευνα και διαθέτει μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων σχετικά με τα επίπεδα ακτινοβολίας που εκπέμπουν διάφορα smartphones.

Βάσει αυτών των δεδομένων το Statista σχεδίασε το infographic που ακολουθεί παρουσιάζοντας τα κινητά τηλέφωνα που εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία τη στιγμή που πατάμε το κουμπί για να πραγματοποιήσουμε μια κλήση ή για να απαντήσουμε.

acadsad.jpg

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύτηκε, το smartphone με το υψηλότερο επίπεδο ακτινοβολίας είναι το Mi A1 της κινεζικής εταιρεία Xiaomi. Ταυτόχρονα, πρέπει να σημειωθεί ότι βάσει της ίδιας έρευνας τα κινητά με τη μεγαλύτερη έκθεση ακτινοβολίας κατασκευάζονται από κινεζικές εταιρείες.

Στη 10η θέση συναντάμε το iPhone 7 της Apple και λίγο πιο κάτω το iPhone 8, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Πηγήethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here