Στα 39 ευρώ αυξάνεται η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος για τις πρώτες 300 KWh για Νοέμβριο και Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας.

Στον υπερδιπλασιασμό, στα 39 ευρώ ανά μήνα για όλα τα νοικοκυριά, της επιδότησης για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες για Νοέμβριο και Δεκέμβριο, προχωρά η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Η επιδότηση στις 300 πρώτες κιλωβατώρες ανέρχεται σε 45 ευρώ το μήνα για το κοινωνικό τιμολόγιο.

Η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας έχει εκτοξευτεί στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Οκτώβριο και τώρα βρίσκεται στα 209 ευρώ, αναγνώρισε ο Κώστας Σκρέκας ανακοινώνοντας διεύρυνση του πακέτου στήριξης. 

Οπως είπε η κυβέρνηση προχωρά σε απευθείας επιδότηση όλων των λογαριασμών στη χαμηλή τάση για να προστατευτoύν τα νοικοκυριά. Από 9 ευρώ επιδότηση αυτή αυξήθηκε στα 18 ευρώ και τώρα υπερδιπλασιάζεται στα 39 ευρώ ανά μήνα για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες για Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Για το φυσικό αέριο, εκτός από τα 80 έως 170 εκατ. ευρώ που δόθηκε έκπτωση, μαζί με το 15% της οριζόντιας έκπτωσης για όλους, αναστέλλεται η χρέωση των τελών δικτύου για κάθε νοικοκυριό, που σημαίνει μείωση στους λογαριασμούς από 20 έως 40 ευρώ. Ενισχύεται το ταμείο για την ενέργεια από τα 150 στα 600 εκατ. ευρώ

Η Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός, ήταν μεταξύ των δύο πρώτων χωρών που πήραν μέτρα για την ενεργειακή κρίση στην ΕΕ, δημιουργώντας μηχανισμό απορρόφησης της ακρίβειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here