Τέταρτη ημέρα διάλυσης των τραπεζών και του χρηματιστηρίου συνολικά. Με λίγα κεφάλαια, τρεις τράπεζες -η Εθνική, η Eurobank και η Πειραιώς- πέρασαν κάτω του ενός δισ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση ενω σημειώθηκαν νέα χαμηλά έτους.

Οι τραπεζικές μετοχές διαλύθηκαν καθώς έφθασαν να χάνουν έως 8-9% ωστόσο μέχρι το μεσημέρι η πτώση είχε επραγμτοποιηθεί με πολύ λίγα κεφάλαια που δεν ξεπερνούσαν τα 4 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 617,18 μονάδες χάνοντας 1,36%  ενω ενδοσυνεδριακά οι απώλειες ξεπέρασαν το 2%. Οι απώλειες δε σε εβδομαδιαίο επίπεδο έχουν ξεπεράσει το 20%.

Αφορμη των ρευστοποιήσεων στάθηκε μια έκθεση της  Wood σύμφωνα με την οποία οι εκροές του MSCI θα ήταν υψηλότερες, ωστόσο στην αγορά η πτώση ήταν γενικευμένη ακόμα και στυις μετοχές που αύξησαν την σταθμιση τους στους Δείκτες ή παρέμειναν στους Δείκτες του ΜSCI.

H αντίδραση της αγοράς είναι επιβεβλημένη καθώς οι τράπεζες θα χάσουν συνολικά τα 4 δισ. ευρώ ως κεφαλαιοποίηση, ένα σημάδι το οποίο έντονα αρνητικό και παραπέμπει σε πολύ άσχημες καταστάσεις, όσον αφορά την κεφαλαιακή επάρκεια. Ταυτόχρονα, η ΤτΕ, το ΤΧΣ χρειάζεται να διευκρινίσουν περαιτέρω τα σχέδια διότι τι μόνο η εξάλειψη του βάρους των κόκκινων δανείων θα δώσει “ανάσες’ στην αγορά.

Πτώση 3,97% για την Alpha bank στα 1,162 ευρώ. Βουτιά 5,86% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,045 ευρώ. Με πτώση 2,06% η Eurobank στα 0,4754 ευρώ. Βουτιά 5,27% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,97 ευρώ. Πτώση 1,54% για τον ΟΤΕ στα 10,20 ευρώ και  πτώση 0,55% για τον ΟΠΑΠ στα 8,155 ευρώ. Με πτώση 3,89% ο Μυτιληναίος/ Με απώλειες 2,76%  έκλεισε η ΔΕΗ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 36,5 εκατ. ευρώ

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here