«Τα ελαφρυντικά που αιτούνται δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Προτείνω την απόρριψη τους» ανέφερε μόλις η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα, στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΛΑΤΛΗΣ, thesstoday.gr

Αμέσως το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ η διαδικασία διεκόπη προκειμένου οι συνήγοροι των 12 καταδικασθέντων να συσκεφθούν σχετικά με τις επόμενες κινήσεις τους μετά την απόρριψη των ελαφρυντικών.

«Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν πως ομολόγησαν, κάτι που δεν ισχύει. Ομολόγησαν την παρουσία τους και όχι τη συμμετοχή τους. Ομολογίες δεν ακούστηκαν σε αυτή την αίθουσα. Ακούσαμε συγγνώμη αλλά δεν εννοούνταν. Άλλο ένα στοιχείο της έλλειψης μεταμέλειας» ανέφερε αρχικά η εισαγγελέας.

«Οι 12 δήλωσαν όλοι πως συμβουλευθήκαν δικηγόρους κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρξε μεταμέλεια. Απλά στάθμισαν τα υπέρ και τα κατά. Έχουμε 12 ολοκληρωμένες προσωπικότητεςΕίναι νέοι αλλά όχι ανώριμοι. Δεν τέλεσαν ένα οπαδικό επεισόδια σαν όλα τα αλλά. Ήταν συνειδητή επιλογή και ώριμη πράξη με σχεδιασμό. Ακολουθούσαν την ομάδα τους ακόμη και κατά την περίοδο των απαγορεύσεων του Covid. Παραδέχθηκαν μόνο αυτά που δεν μπορούσαν να αντικρούσουν και τα παρουσίασαν όπως τους συνέφερε. Εκμεταλλεύτηκαν το λευκό ποινικοί μητρώο τους. Προσχηματική η καλή συμπεριφορά μέσα στο κατάστημα κράτησης. Αν είχαν βελτιωθεί θα είχαν μίλησαν και δε θα αποδεχόταν επιλεκτικά τη συμμετοχή τους» σημείωσε η Κυριακή Κλιάμπα.

Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή και των 12 για την ανθρωποκτονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δυο φίλων του. Η έδρα συμφώνησε με την πρόταση της εισαγγελέως και έκρινε ενόχους όλους τους κατηγορούμενους, τον καθένα ανάλογα με το βαθμό συμμετοχής του, ενώ διαφοροποιήθηκε και ως προς την αρχική κατηγορία. Η εισαγγελική πρόταση για την κατηγορία κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, για την περίπτωση του Άλκη Καμπανού, μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ορισμένοι κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης αιτήθηκαν να αναγνωρίσει το δικαστήριο τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και του σύννομου πρότερου βίου, ενώ, κατά περίπτωση, τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Σημειώνεται πως αναμένεται η σχετική απόφαση από το δικαστήριο και κατόπιν η απόφαση περί των ποινών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here