Αναλυτικά τα συμπεράσματα της έρευνας

Στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες αλλά και πιο αγχωμένες από τους άντρες στη ζωή τους, κατέληξε μια νέα έρευνα στη Βρετανία.

Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από την υπηρεσία «Office for National Statistics» αποκάλυψε πως από το 2011 και στο εξής, οι γυναίκες εμφανίζονται να βιώνουν μεγαλύτερη πληρότητα στη ζωή τους από ο,τι οι άντρες.

Ωστόσο, οι γυναίκες εμφανίζουν και υψηλότερα επίπεδα στρες από το αντίθετο φύλο, στοιχείο που έχει υποστηρίξει κι μία έρευνα του 2016, η οποία είχε τονίσει πως οι γυναίκες επηρεάζονται από το άγχος δυο φορές περισσότερο από τους άντρες.

Οι ερευνητές δεν έδωσαν κάποια εξήγηση στο που μπορεί να οφείλονται τα αποτελέσματα αυτά, με τους ειδικούς να εικάζουν πως το άγχος προκαλείται από τον διττό ρόλο των γυναικών ως εργαζόμενες μητέρες.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι όταν ξεκίνησε να διενεργείται η συγκεκριμένη έρευνα το 2011 η γενιά που παρουσιαζόταν πιο ευτυχισμένη ήταν μεταξύ των 16 έως 19 ετών. Σήμερα ωστόσο. η «χρυσή γενιά» που βιώνει μεγαλύτερη πληρότητα στη ζωή της είναι μεταξύ 70 με 74 ετών.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here