Η απόπειρα Τουρκοκυπρίων να περάσουν 45 όπλα, για πρώτη φορά μέσω Συνοριακού Σημείου Διέλευσης, προκαλεί ανησυχία για προσπάθεια αποσταθεροποίησης στη χώρα μας

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Πάνε σχεδόν δυόμισι χρόνια από τότε που άρχισαν οι μυστηριώδεις αποστολές «καθαρών» πιστολιών από την Τουρκία με άγνωστο προορισμό στην Ελλάδα, μέσω Εβρου. Η τελευταία αποστολή που αποκαλύφθηκε στους Κήπους Εβρου το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, χάρη στο σκυλί ανίχνευσης εκρηκτικών Μάγια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, έχει ιδιαιτερότητες που κάνουν τις ελληνικές Αρχές να ανησυχούν. Οχι μόνο λόγω του ασυνήθιστα μεγάλου αριθμού των όπλων που εντοπίστηκαν (45), αλλά κυρίως γιατί αυτοί που προσπάθησαν να τα περάσουν στο ελληνικό έδαφος είναι Τουρκοκύπριοι, δύο άνδρες και μία γυναίκα, με καταγωγή από τη Βρετανία!

Αυτός είναι ο λόγος που για την πορεία της προανάκρισης, την οποία διενεργεί η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης, ενημερώνονται τόσο η ΕΥΠ όσο και η Κρατική Ασφάλεια. Από τότε που ξεκίνησαν οι απόπειρες εισαγωγής όπλων δεν έχει βρεθεί η άκρη του νήματος που να οδηγήσει στους τελικούς παραλήπτες. Μέχρι στιγμής όλα τα ολοκαίνουρια όπλα έφταναν στην Ελλάδα μέσα σε σακίδια μη νόμιμων μεταναστών που περνούσαν κρυφά τον Εβρο, κυρίως από αφύλακτα σημεία κοντά στον μικρό οικισμό της Γεμιστής, 3 χιλιόμετρα βόρεια του διασυνοριακού σταθμού των Κήπων.

Οι Ελληνες αστυνομικοί εκτιμούσαν έως τώρα ότι τα όπλα έστελνε οργανωμένο κύκλωμα του υποκόσμου από την Τουρκία σε συνεργαζόμενο κύκλωμα στην ελληνική επικράτεια. Για πρώτη φορά όμως η απόπειρα εισαγωγής έγινε μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης στους Κήπους από την Τουρκία και μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου των μεταφορέων, η εθνικότητα των οποίων σήμανε συναγερμό. Πλέον έχει μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας το ενδεχόμενο να υπάρχει προσπάθεια αποσταθεροποίησης με τη δημιουργία θυλάκων στο ελληνικό έδαφος.

f2---Evros-opla3
Tα 45 πιστόλια που εντοπίστηκαν στους Κήπους Εβρου ήταν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου των τριών Τουρκοκυπρίων

Κλειστά στόματα

Οι τρεις Τουρκοκύπριοι κράτησαν κλειστό το στόμα τους στις ερωτήσεις των αστυνομικών για τον προμηθευτή και τους τελικούς παραλήπτες του παράνομου οπλισμού και θεωρείται βέβαιο ότι θα κάνουν το ίδιο και στην κύρια ανάκριση. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι τα 27 αρχαία νομίσματα και τα 10 τμήματα νομισμάτων που βρέθηκαν στην κατοχή τους, μαζί με δύο στιλέτα, 18 λαθραία πακέτα τσιγάρων, εννέα κινητά τηλέφωνα, 12 κάρτες sim και 700 ευρώ αποτελούν προπέτασμα καπνού προκειμένου να δείξουν ότι ανήκουν στη σφαίρα του κοινού Ποινικού Δικαίου και όχι ότι έχουν πιο σκοτεινούς σκοπούς.

Από τα συνολικά 45 πιστόλια που βρέθηκαν στην κρύπτη του χώρου αποσκευών του οχήματος των Τουρκοκυπρίων, τα 25 ήταν πυροβόλα μάρκας Walther PPQ 9 mm, ένα ιδιαίτερο όπλο γερμανικής προέλευσης που κατασκευάζεται από την εταιρεία Carl Walther, με έδρα στο Ουλμ, το οποίο χρησιμοποιούν αρκετές αστυνομικές υπηρεσίες στην Ευρώπη. Τα υπόλοιπα 20 ήταν μάρκας Blowback, ένα αγωνιστικό αεροβόλο που λειτουργεί με αμπούλα CO2 12 γραμμαρίων και εκσφενδονίζει στρογγυλά μεταλλικά σφαιρίδια διαμέτρου 4,5 mm, ικανά να προκαλέσουν ακόμη και θανατηφόρα βλάβη σε ζωντανό στόχο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ – Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here