Οι επιχειρήσεις διάσωσης στις 10 επαρχίες που επλήγησαν από τα 7,8 Ρίχτερ, σταμάτησαν σε μεγάλο βαθμό την περασμένη Κυριακή

Μετρά τις πληγές της η Τουρκία μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, όπου οι νεκροί έφτασαν τους 43.556, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης στις 10 επαρχίες που επλήγησαν από τα 7,8 Ρίχτερ, σταμάτησαν σε μεγάλο βαθμό την περασμένη Κυριακή.

Όταν μια άλλη σεισμική δόνηση έπληξε την επαρχία Χατάι τη Δευτέρα, πολλά κτίρια κατέρρευσαν, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και προκαλώντας νέες επιχειρήσεις διάσωσης. Αλλά μέχρι την Τρίτη, οι προσπάθειες για τη διάσωση επιζώντων είχαν σταματήσει και το κέντρο της πόλης της Αντάκιας ήταν έρημο.

Ακουγόταν μόνο ήχοι εκσκαφέων να απομακρύνουν συντρίμμια από τα κοντινά κτίρια που κατέρρευσαν, καθώς εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα πτώματα μιας μητέρας και μιας κόρης.

Την ίδια ώρα, τουρκικές ειδικές δυνάμεις εστάλησαν σήμερα για να διασώσουν κατοικίδια ζώα – σκύλους, γάτες και πουλιά – που βρίσκονται εγκλωβισμένα σε ένα κτίριο που υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό της στη νοτιοανατολική πόλη Ντιγιάρμπακιρ και για το οποίο έχει δοθεί εντολή κατεδάφισης.

Από το πρωί και ενώ μηχανήματα δούλευαν ήδη, ανέφερε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, υπερασπιστές δικαιωμάτων των ζώων αντιτάχθηκαν στην καταστροφή του κτιρίου Galeria, επικαλούμενοι την παρουσία κατοικίδιων. Από τους ενοίκους του κτιρίου, 111 σκοτώθηκαν στον σεισμό.

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here