Απάντηση στην επιστολή του προέδρου Δ.Σ., του Φ.Δ.Π.Π. Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Θοδωρή Μαρδίρη, M.Ed.  (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) έδωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Kαστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, μέσω της εκπομπής του Χρήστου Νατσούλη και του Antennes 93.6.

Να σημειωθεί ότι η επιστολή Μαρδίρη ήρθε ως απάντηση σε προηγούνη συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Δ. Σαββόπουλου σχετικά με τον ΦΔΠΠ Δυτικής Μακεδονίας, στον Xρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6. (ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ) σχετικά με την κατάργηση του φορέα Διαχείρισης των Προστατευόμενων περιοχών Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε ο κ. Σαββόπουλος: «Για αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή όπως είπε και η κ. Τελιγιορίδου “δε με λένε Ρίζο και όπως θέλω το γυρίζω” δεν καταφέρθηκα ουδέποτε ενάντια στο πρόσωπο του κ. Μαρδίρη. Η συνέντευξη που είχα παραχωρήσει σε εσάς αφορούσε αποκλειστικά με το τι έκανε ο Φορέας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Ήταν μία καθαρά πολιτική τοποθέτηση. Αυτό που είπα είναι ότι την αρμοδιότητα που είχε η Αντιπεριφέρεια της Καστοριάς απεμπόλησε η τότε κυβέρνηση και δημιούργησε ένα νέο τεράστιο φορέα με πολλές προστατευόμενες περιοχές που εκ των πραγμάτων θα είχε δυσκολίες για να λειτουργήσει. Επαναλαμβάνω όμως ότι η τοποθέτησή μου δεν αφορούσε τον κ. Μαρδίρη. Η ερώτηση μου αφορούσε στο απολογιστικό κομμάτι του φορέα και στο ότι ούτε η προηγούμενη ούτε τωρινή κυβέρνηση βοήθησε τον φορέα αυτό».

Παράλληλα, ο κ. Σαββόπουλος τόνισε την θέση του ότι η αρμοδιότητα του Φορέα της Λίμνης πρέπει να επιστρέψει στην Αντιπεριφέρεια: «Κακώς πανηγύριζαν κάποιοι όταν την πήραν από εμάς. ήταν στην Καστοριά, δεν τον έφεραν τότε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here