Ταχύτερα από τους υπόλοιπους φορολογούμενους θα πρέπει να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις οι γονείς με παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, φορολογούμενοι με λάθη παραλείψεις στα στοιχεία της κύριας κατοικίας και βέβαια όσοι αναμένουν επιστροφές φόρου λόγω μεγαλύτερης παρακράτησης στα εισοδήματα του 2021.

Ειδικά οι γονείς με παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και πληρώνουν ενοίκιο, θα πρέπει να επισπεύσουν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τους, προσέχοντας στον πίνακα 12 του εντύπου της φορολογικής δήλωσης με το κωδικό ”Αριθμός παροχής ρεύματος” να συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής ρεύματος της μισθωμένης κατοικίας των εξαρτώμενων τέκνων τους που σπουδάζουν στο εσωτερικό. Η συγκεκριμένη κίνηση είναι εξαιρετικά σημαντική προκειμένου να επωφεληθούν της επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιανουάριο.

Επίσης σημαντικό είναι στις νέες στήλες των πινάκων των περ. 11, 12 και 13 με τίτλο ”Αριθμός Δήλωσης Μίσθωσης” να αναγραφεί τον αριθμό της Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας της αντίστοιχης σύμβασης μίσθωσης ο οποίος είναι απαραίτητος για την έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Σημειώνεται ότι οι νέοι κωδικοί 818, 820 και 822 συμπληρώνονται σε περίπτωση που στη συγκεκριμένη μίσθωση έχει συμβληθεί ο/η σύζυγος ή αυτή αφορά σε κατοικία εξαρτώμενου τέκνου που δεν έχει αποκτήσει από κοινού με τον/την υπόχρεο. Με τις κινήσεις αυτές οι φοιτητές με κατανάλωση ρεύματος έως 300 κιλοβατώρες το μήνα θα λάβουν επιδότηση 42 ευρώ για τον Ιανουάριο, 39 ευρώ για τον Φεβρουάριο και 39 ευρώ για τον Μάρτιο, δηλαδή συνολικά 120 ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους και βέβαια θα επιδοτούνται και τους επόμενους μήνες με βάση τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης. Οι αναδρομικές εκπτώσεις θα φανούν στους επόμενους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος

Ιδιαίτερη προσοχή, αλλά και μεγαλύτερη ταχύτητα θα πρέπει να έχουν όσοι την προηγούμενη χρόνια έμειναν εκτός επιδοτήσεων λόγω λαθών, κενών ή παραλείψεων στις δηλώσεις τους. Προκειμένου να μην χάσουν και φετος τα επιδόματα θα πρέπει να διορθώσουν τα στοιχεία για την κύρια κατοικία και τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και στη συνέχεια να λάβουν και αυτοί αναδρομικά από τον Ιανουάριο την επιδότηση 120 ευρώ για κατανάλωση 300 κιλοβατώρες το μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τον Απρίλιο οι επιδοτήσεις σε παροχές ηλεκτρικής ενέργειας κύριας κατοικίας ανεξαρτήτως εμβαδού διαμορφώνονται σε 27 λεπτά ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 150 κιλοβατώρες και 21 λεπτά για 151-300 κιλοβατώρες και έτσι η συνολική επιδότηση για τις 300 κιλοβατώρες διαμορφώνεται σε 72 ευρώ, από 40 ευρώ τον Μάρτιο

Ταχύτερη θα είναι και η διαδικασία εκκαθάρισης για όσους αναμένουν επιστροφή φόρου, καθώς το πιστωτικό ποσό του φόρου εισοδήματος θα μπορεί να συμψηφιστεί με άλλες βεβαιωμένες οφειλές στο Δημόσιο όπως ο ΕΝΦΙΑ, οι δόσεις των ρυθμίσεων, τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία κ.α. και εφόσον δεν υπάρχουν η προκύπτει υπόλοιπο μετά το συμψηφισμό το ποσό πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here