Στην εποχή μας, οι περισσότεροι γονείς ακολουθούν πιστά τους κανόνες ασφαλείας ειδικά στις περιπτώσεις που πρόκειται για μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Πλέον μάλιστα το παιδικό κάθισμα αποτελεί απαράβατο κανόνα.

 Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν γνωρίζουν και θα πρέπει να προσέξουν. Μία από αυτές είναι ότι δεν πρέπει να τοποθετούν το παιδί τους στο παιδικό κάθισμα ενώ φοράει ένα χοντρό μπουφάν.
Τον λόγο εξηγεί το Good Egg Safety, ένα βρετανικό brand που εξειδικεύεται στον τομέα των παιδικών καθισμάτων, τονίζοντας ότι τα χοντρά μπουφάν μπορούν να αχρηστεύσουν εντελώς το παιδικό καθισματάκι επειδή αν και το παιδί μοιάζει να είναι σωστά προσδεδεμένο, το πάχος του ενδύματος δημιουργεί ένα τεράστιο κενό ανάμεσα στο σώμα και τη ζώνη ασφαλείας.
«Το να αφήνετε το παιδί σας με παλτό μέσα στο αυτοκίνητο αποτελεί πρόβλημα επειδή δημιουργεί ένα κενό ανάμεσα στο ίδιο και τη ζώνη ασφαλείας. Σε μια σύγκρουση, η ζώνη δεν είναι τόσο κοντά στο σώμα του παιδιού σας όσο πρέπει για να μπορέσει να το συγκρατήσει σωστά», αναφέρει συγκεκριμένα το Good Egg Safety.

 

Αν τώρα ανησυχείτε ότι το παιδί σας μπορεί να κρυώσει, η λύση είναι να ρίξετε ένα μικρό κουβερτάκι πάνω του.

 

Πηγή: www.huffingtonpost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here