Η απόφαση της ΕΠΟ για το πρόωρο τέλος των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων είναι σεβαστή και από το σωματείο μας, καθώς η υγεία όλων μας προέχει.

Η διοίκηση της ομάδας μας έχει να προτείνει τα ακόλουθα για το μέλλον του ποδοσφαίρου στο νομό μας. Πιστεύουμε ότι η επιχορήγηση των ομάδων είναι πλέον επιβεβλημένη.

Τα έσοδα των περισσότερων σωματείων βασίζονται σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το καλοκαίρι, και εξαιτίας της πανδημίας κάτι τέτοιο φέτος δεν είναι εφικτό. Η επιχορήγηση δεν είναι απαραίτητο να είναι με κατάθεση χρημάτων στην ομάδα. Θα μπορούσε να είναι έμμεση με κάλυψη των εξόδων για την διαιτησία των αγώνων και την κάρτα υγείας των ποδοσφαιριστών από την ΕΠΣ Καστοριάς μέσω χρηματοδότησης από την ΕΠΟ. Θα μπορούσε να γίνει με δωρεάν έκδοση των δελτίων των ποδοσφαιριστών, με διαγραφή των χρεών που έχουν προκύψει από τιμωρίες των ομάδων. Το κόστος των παραπάνω ξεπερνά τις 3.000€ καθε χρόνο (για να καταλάβουν πόσο βαρύ είναι το κόστος και αυτοί που δεν ήταν ποτέ σε ΔΣ ομάδων).

Είναι υποχρέωση της ΕΠΟ να καλύψει αυτά τα έξοδα καθώς φέτος πληρώσαμε οι ομάδες την διαιτησία για ένα πρωτάθλημα που δεν ολοκληρώθηκε στους αγωνιστικούς χώρους και κρίθηκε στα κεντρικά γραφεία της ελληνικής ομοσπονδίας. Εάν η ΕΠΟ δεν αποφασίσει άμεσα για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρου τότε η διοίκηση της ΕΠΣ Καστοριάς είναι υποχρεωμένη να παραιτηθεί πριν της εκλογές της ΕΠΟ που είναι προγραμματισμένες για αυτό το καλοκαίρι, έτσι ώστε οι ομάδες της Καστοριάς να εκλέξουμε ένα νεο Δ.Σ. στην ΕΠΣ Καστοριάς που θα στηρίξει στις εκλογές της ΕΠΟ τον συνδιασμό που θα ενδιαφερθεί πραγματικά για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι οι 30 ΠΑΕ της super league και της football league που στο κάτω κάτω είναι ανώνυμες εταιρείες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι όλα αυτά τα μικρά σωματεία που προσπαθούν να κρατήσουν τα παιδιά στον αθλητισμό.

Κανένα παιδάκι δεν ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ακαδημία των μεγάλων ομάδων. Κάποιοι σπατάλησαν χρόνο και χρήματα για να έρθει αυτό το παιδί στο γήπεδο και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε. Επίσης ήρθε η ώρα να γίνει μια συνάντηση όλων των σωματείων ώστε να αποφασίσουμε συλλογικά τις απαιτήσεις που έχουμε, να τις διαβιβάσουμε στην ΕΠΣ Καστοριάς και αυτη με την σειρά της στην ΕΠΟ. Στους αγωνιστικούς χώρους για 90 λεπτά είμαστε αντίπαλοι, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ίδια και πρέπει ενωμένοι να τα ξεπεράσουμε.

Η διοίκηση του Α.Γ.Σ. “Ηρακλής” Πολυκαρπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here