Στο πλαίσιο των Δραγουμείων 2017, η Θεατρική Ομάδα Βογατσικού παρουσίασε χθες (Πέμπτη 17 Αυγούστου) στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βογατσικού τη θεατρική παράσταση «Καλώς τα συμπεθέρια», μια ξέφρενη κωμωδία διασκευασμένη από το θεατρικό κείμενο των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» που η ιστορία της εξελίσσεται στο Βογατσικό.

Ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, ξιπασιάς, πονηριάς, διαπλοκής, που ξεκινάει με μια δίνη κωμικών εξελίξεων και κορυφώνεται με προσωπικές συγκρούσεις. Στο τέλος, όμως, επικρατεί η λογική, το ελληνικό φιλότιμο, η ελληνική φιλοξενία, το δέσιμο της ελληνικής οικογένειας και η λύση δίνεται με ένα ευτυχισμένο τέλος.

Λίγα λόγια για το έργο

Είναι μια ξέφρενη κωμωδία διασκευασμένη από το θεατρικό έργω των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» που η ιστορία της εξελίσσεται στο Βογατσικό.

Η Μάτα και Ντάφας είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι, που η μοναχοκόρη τους Λίζα σπουδάζει στο Λονδίνο και το όνειρο τους είναι να την δουν παντρεμένη με ένα καλό γαμπρό από τον τόπο τους. Πολύ κοντά τους μένει η Άγκνες, αδελφή της Μάτα, με τον άντρα της Τζήκα και τον γιο τους Ρούλη, το ίδιο ευκατάστατοι. Το καλοκαίρι έρχεται από το Λονδίνο η Λίζα με το αγότι της, ένα νεαρό φοιτητή που γνώρισε στο Λονδίνο, τον Άλφρεντ. Αυτό είναι σοκ για την οικογένεια αλλά το ξεπερνούν, αφού ο Άλφρεντ είναι όμορφος, ευγενικός και πλούσιος. Πέφτουν όμως από τα σύννεφα όταν μαθαίνουν ότι ο Άλφρεντ δεν είναι λόρδος.

Ακολουθεί ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, ξιπασιάς, πονηριάς και διαπλοκής, που ξεκινάει με μια δίνη κωμικών εξελίξεων και κορυφώνεται με προσωπικές συγκρούσεις. Στο τέλος, όμως, επικρατεί η λογική, το ελληνικό φιλότιμο, η ελληνική φιλοξενία, το δέσιμο της ελληνικής οικογένειας και η λύση δίνεται με ένα ευτυχισμένο τέλος.

Συντελεστές παράστασης:

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Σάσα Τζημάκα-Νάτσινα
Κατασκευή σκηνικών: Νίκος Νάτσινας, Σάκης Μπλιάγκας
Καλλιτεχνική επιμέλεια σκηνικών: Γιώργος Μπλιάγκας
Κουστούμια: Σάσα Τζημάκα-Νάτσινα
Μακιγιάζ: Νανά Ζέρβα, Νατάσα Ζέρβα, Χρύσα Καναρά (Zerva Cosmetics Professional make-up Καστοριά)
Κομμώσεις: Καπαχτσή Βάσω

Παίζουν με την σειρά που εμφανίστηκαν:

Ντάφας: Γιώργος Μήκας
Τζήκας: Γιάννης Μπλιάγκας
Μάτα: Γεωργία Μπλιάγκα
Άγκνες: Τζοάνα Σαββαρίκα
Λίζα: Ελπίδα Καπαχτσή
Άλφρεντ: Δημήτρης Σιδέρης
Ρούλης – Αργύρης: Αργύρης Ρίζος
Υφυπουργός Μούστος: Βαλάντης Κεχαγιάς
Μπουκουράν: Δημήτρης Πατσογιάννης
Κλαμπέτα: Κώστας Καπαχτσής

Δείτε το φωτορεπορτάζ του sentra.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here