Ανακοίνωση της διοίκησης της ομάδας της Καστοριάς

Η ανακοίνωση:

«ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΈΛΛΟΥ.

Ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό, ότι λόγω covid – 19, η ενημέρωση που είχαμε από τις αρμόδιες αρχές μας οδηγεί σε ανασκευή του προγράμματος της εκδήλωσης. Δεδομένου ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις ατόμων λόγω του κινδύνου διασποράς και σεβόμενοι τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών, καλούμε τον κόσμο να μην παρευρεθεί στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας.

Αύριο θα υπάρξει συνάντηση της διοίκησης με τις αρμόδιες αρχές ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο μιας πιο λιτής εκδήλωσης.

Ζητούμε συγνώμη που δεν μπορούμε να γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε. Δίνουμε υπόσχεση οτι “Θεού θέλοντος και Covid επιτρέποντος” , τα επόμενα χρόνια να γιορτάζουμε αυτή την επέτειο όπως αρμόζει στην ιστορία της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και με την ομάδα πιο ψηλά.

Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ»

Η προηγούμενη ανακοίνωση για την εκδήλωση

Στις 25 Μαΐου 2020 συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ιστορική στιγμή της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος από την ομάδα μας το 1980. Εν όψει της σημαδιακής αυτής ημερομηνίας, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για ολόκληρη την πόλη, προσκαλούμε τον φίλαθλο κόσμο της, στην επετειακή-εορταστική εκδήλωση που θα λάβει χώρα την επετειακή αυτή ημερομηνία, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αθλητισμού και Πολιτισμού και πιο συγκεκριμένα με τους αρμόδιους αντιδήμαρχους, Κους Δοκόπουλο Πέτρο και Μουρατίδη Χρήστο αντίστοιχα, σχεδιάστηκε μια σεμνή εκδήλωση για να αποτίσουμε “φόρο τιμής” για μια ακόμη χρονιά στην θρυλική εκείνη ομάδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας με όλους τους κανόνες υγιεινής που απαιτεί η νέα πραγματικότητα. Μεταξύ άλλων, στις 7μμ, θα προβληθεί από προτζέκτορα ο αλησμόνητος για όλους τους Καστοριανούς, τελικός. Εκεί, στο πάρκο, στο σημείο ακριβώς που ήταν η θρυλική έδρα της ομάδας, το καυτό “ξερό”. Το παρόν στην εκδήλωση, από την χρυσή ενδεκάδα του τελικού, αναμένεται να δώσουν οι τρεις σκόρερ της, οι Κύριοι Γιάννης Δίντσικος, Λάκης Σημαιοφορίδης και Δημήτρης Τσιρώνης. Παρόν και αρχηγός της ερυθροκίτρινης αρμάδας Κος Παράσχος Γεώργιος.

Επιπροσθέτως, και μετά από συνάντηση του Κου Ουσταμπασίδη με τον Βουλευτή ΚοΤζηκαλάγια, ελήφθη η διαβεβαίωση ότι ο Κος Βουλευτής προτίθεται να δώσει το παρόν στην εκδήλωση, μαζί με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κο Χάτσιο, με σκοπό την παράδοση του βαρύτιμου τροπαίου στον σύλλογο και την περαιτερω αξιοποίηση του.

Είναι γεγονός και μέσα στο γενικότερο οικονομικό κλίμα των τελευταίων ετών, η ομάδα δεν διάγει “εύκολες” ημέρες. Παλεύουμε με νύχια και δόντια να μπει σε μια τάξη. Το πρώτο (και μόνιμο) βήμα για την πραγματοποίηση αυτού του ιερού σκοπού είναι να μην ξεχαστεί ποτέ η Ιστορία της αγαπημένης μας ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Γιατί ως γνωστό, λαός που λησμονεί την ιστορία του είναι λαός καταδικασμένος. Και μπορεί να παλεύουμε με Θεούς και δαίμονες να κρατήσουμε ζωντανά τα ερυθροκίτρινα χρώματα, την ιστορία τους όμως έχουμε υποχρέωση να την κάνουμε γνωστή στις νέες γενιές. Και έτσι θα γίνει.

Η επερχόμενη εκδήλωση και η προθυμία συνεργασίας από όλους τους εμπλεκόμενους, δείχνει ότι οι Καστοριανοί ενωμένοι και αφήνοντας πίσω τα άσχημα κοιτάμε μπροστά για το καλό της ομάδας, μακρυά από προσωπικούς εγωισμούς και αντιπαλότητες. Στην εκδήλωση αυτή προσκεκλημένοι είναι όλοι. Και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι. Γιατί την ΚΑΣΤΟΡΙΑ την αγαπάμε όλοι, ο καθένας ίσως με τον τρόπο του. Και μας χρειάζεται όλους ενωμένους περισσότερο από ποτέ.

Γιατί η ΚΑΣΤΟΡΙΑ δεν είναι ο εκάστοτε πρόεδρος δεν είναι καν πρόσωπα. Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ . Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΜΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΝ ΚΑΣΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ.

Υ. Γ Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Καστοριάς και όλους τους προαναφερθέντες θεσμικούς παράγοντες, αλλά και τον Σύλλογο Γουνοποιών “Προφήτης Ηλίας” που στηρίζει και αυτός με ιδιαίτερη ζέση την επερχόμενη τιμητική εκδήλωση.

Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

Διευκρινιστική ανακοίνωση από το Δήμο Καστοριάς

Δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο ανακοίνωση που καλεί τον κόσμο της περιοχής να παρευρεθεί σε εορταστική εκδήλωση στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας για την επέτειο της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος από την ομάδα της Καστοριάς. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Ο Δήμος Καστοριάς, ακολουθώντας όλες τις ισχύουσες αποφάσεις της πολιτείας για τήρηση των μέτρων προστασίας και του σχετικού υγειονομικού πρωτοκόλλου που ακολουθείται κατά τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού Covid19, διευκρινίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι διοργανωτής ή συνδιοργανωτής ή συμμέτοχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, στην οποία μπορεί να υπάρξει μεγάλος συνωστισμός με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σεβόμαστε και τιμούμε την ιστορία της ομάδας που μας έκανε όλους περήφανους, σεβόμαστε και κατανοούμε απόλυτα το αμέριστο ενδιαφέρον και την υπέρμετρη αγάπη ορισμένων ανθρώπων για την ομάδα, όμως τη δεδομένη στιγμή βάζουμε πάνω απ’ όλα την υγεία των πολιτών και τη διατήρηση της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Είναι κρίμα, σήμερα που μετράμε 41 μέρες χωρίς κανένα νέο θετικό κρούσμα στην περιοχή να γυρίσουμε πίσω σε καταστάσεις και εικόνες που έφεραν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την περιοχή μας και τους κατοίκους της.

Θα πρέπει όλοι μας, ειδικά αυτή τη περίοδο, όπου καλείται ο καθένας από τη δική του μεριά να συμβάλλει στην ανάταξη του τόπου μας την «επόμενη μέρα», να δείξουμε αυτοσυγκράτηση και υπομονή ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τις ανεπανάληπτες αυτές στιγμές όπως αξίζει, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, όλοι μαζί.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here