Χαροπαλεύει στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά, ο οποίος υπέστη χθες το πρωί ανακοπή καρδιάς, με αδιευκρίνιστα αίτια.

Όπως αναφέρεται, το αγοράκι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση το τελευταίο 24ωρο και το επόμενο 48ωρο θα είναι το πιο κρίσιμο για την έκβαση της κατάστασης. Οι γιατροί καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να σώσουν τη ζωή του.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό tempo24.news, το παιδί έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τα Γρεβενά στην Πάτρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 6χρονος διασωληνώθηκε κατά την άφιξή του στην εντατική.

Σαν να μην έφτανε το περιστατικό της ανακοπής, το ασθενοφόρο που τον μετέφερε χθες έπαθε βλάβη και «έμεινε» στην Ιονία Οδό, μέχρι που εστάλη άλλο για να τον παραλάβει.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων πραγματοποίησαν «ψύξη» του εγκεφάλου του, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή.

Παράλληλα οι γιατροί προχώρησαν και σε γονιδιακό έλεγχο για να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής και αναμένουν τα αποτελέσματα από την Αθήνα.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία του μικρού αγοριού, σημειώνοντας πάντως πως πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here