Το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους οι επιθέσεις DDoS αυξήθηκαν κατά 131% σε σχέση με το α’ τρίμηνο. Επλήγησαν 14 παραπάνω χώρες σε σύγκριση με τις 72 το α’ τρίμηνο του έτους.

Πιο εξελιγμένες και μεγαλύτερες σε διάρκεια φαίνεται ότι γίνονται στο Διαδίκτυο οι επιθέσεις Distributed Denial of Service (DDoS – κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσίας), σύμφωνα με έκθεση που συνέταξαν ειδικοί της εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky Lab.

Συγκεκριμένα, το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους οι επιθέσεις DDoS αυξήθηκαν κατά 131% σε σχέση με το α’ τρίμηνο, κάτι που όπως αναφέρουν οι ειδικοί αποτελεί ρεκόρ.

Εκτός από τη μεγάλη διάρκεια ορισμένων επιθέσεων που έχουν σημειωθεί μέσα στο 2017, σημαντική αλλαγή παρατηρείται και γεωγραφικά, αφού το β’ τρίμηνο επλήγησαν 14 παραπάνω χώρες σε σύγκριση με τις 72 το α’ τρίμηνο. Οι χώρες που δέχτηκαν τα μεγαλύτερα χτυπήματα ήταν οι Κίνα, Νότια Κορέα, ΗΠΑ, Χονγκ Κονγκ, Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Καναδάς και Γαλλία.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, στόχοι των επιθέσεων ήταν το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων Al Jazeera, οι ιστότοποι των γαλλικών εφημερίδων Le Monde και Figaro καθώς και οι διακομιστές του Skype, του δημοφιλούς προγράμματος βιντεοκλήσεων και ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here