Η διοικήτρια του Οργανισμού μίλησε και για το νέο πρόγραμμα που αναμένεται το επόμενο διάστημα, και αφορά την δυνατότητα ένταξης στην εργασία 15.000 ανέργων, 18-29 ετών, στον ιδιωτικό και κοινωνικό τομέα της Οικονομίας.

Παρουσίαση και απολογισμό της δραστηριότητας της διοίκησης του ΟΑΕΔ σχετικά με τις Σχολές Μαθητείας σε όλη την επικράτεια, έκανε η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, κατά την ομιλία της στη εκλογοαπολογιστική συνέλευση των εκπαιδευτικών της Σχολής Μαθητείας στη Λάρισα.

Επίσης η κ. Καραμεσίνη, σε δηλώσεις της, αναφέρθηκε και σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την ένταξη των ανέργων στην εργασία, στον ιδιωτικό τομέα, για το επόμενο διάστημα.

Η κ. Καραμεσίνη μετά το τέλος των προγραμματισμένων συναντήσεων με τους εκπαιδευτικούς των σχολών, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε πως στο πλαίσιο του απολογισμού, ο ΟΑΕΔ τα τελευταία χρόνια έχει εκπονήσει 30 προγράμματα μάθησης στο χώρο εργασίας, όσες και οι επαγγελματικές ειδικότητες που πανελλαδικά προσφέρουν οι σχολές. Τόνισε δε, πως τα προγράμματα έχουν δοθεί στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις για πιλοτική εφαρμογή, καταγραφή και εμπλουτισμό, αλλά και στους κοινωνικούς εταίρους προς διαβούλευση.

Επίσης, αναφέρθηκε στα προγράμματα μαθητείας τα οποία εγκαινιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ), τον κλάδο του έτοιμου ενδύματος, αλλά και στην έναρξη νέων ειδικοτήτων (γαλακτοκομική στο Κιλκίς) σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ και μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Αξίζει να τονιστεί, πως η κ. Καραμεσίνη σε δηλώσεις της νωρίτερα προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναφέρθηκε στα ποσοστά της ανεργίας, στη Θεσσαλία και γενικότερα στην Ελλάδα.

Όπως είπε, η Θεσσαλία έχει ποσοστό ανεργίας που φτάνει το 18% και το οποίο «είναι χαμηλότερο από τον μέσο όρο της ανεργίας της χώρας, ο οποίος βρίσκεται στο 21,2%».

Στο πλαίσιο αυτό, η διοικήτρια του Οργανισμού μίλησε και για το νέο πρόγραμμα που αναμένεται το επόμενο διάστημα, και αφορά την δυνατότητα ένταξης στην εργασία 15.000 ανέργων, 18-29 ετών, στον ιδιωτικό και κοινωνικό τομέα της Οικονομίας.

Η κ. Καραμεσίνη είπε ότι από το πρόγραμμα αυτό θα επιχορηγούνται οι επιχειρήσεις με 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για 12 μήνες, για προσλήψεις ανέργων που βρίσκονται εκτός εργασίας από 3 έως 12 μήνες και με υποχρέωση των επιχειρήσεων να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας για ακόμη 3 μήνες, με δικά τους έξοδα.

Το πρόγραμμα αυτό δίνει την δυνατότητα για επιδότηση των επιχειρήσεων για 15 μήνες, εφόσον προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους, χωρίς βέβαια το πρόγραμμα να υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας στην συνέχεια, ανέφερε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here