Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν από τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας για πάνω από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα και κατάργηση των «μηδενικών τελών» γι?? τα λεγόμενα «πράσινα» οχήματα, επιφυλάσσει το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες ΙΧ.

Αν και οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί, μια και υπάρχει ακόμα χρονικό περιθώριο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει καταλήξει στις «δομικές» αλλαγές που για άλλους ιδιοκτήτες προβλέπουν μείωση των τελών και για άλλους ότι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Έτσι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στο να υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας με βάσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τα αυτοκίνητα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από την 1/1/2007. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες να επιβαρυνθούν.

Παράλληλα, τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να πληρώσουν και τα λεγόμενα «πράσινα» οχήματα, εκείνα, δηλαδή που εκπέμπουν πάνω από 90 γραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, με τη μείωση του ορίου εκπομπής που απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας στα 80 με 85 γραμμάρια.

Ωφελημένοι αναμένεται, πάντως, να είναι από τις νέες ρυθμίσεις οι ιδιοκτήτες με πρώτη άδεια κυκλοφορίας πριν από τις 31 Δεκεμβερίου 2006 και αυτό γιατί αναμένονται κλιμακωτές μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας που μπορεί να φτάσουν έως και στο 40%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here