Για ακόμη μια φορά πνίγηκε στη λάσπη η περιοχή- Μεγάλες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα – Την αδιαφορία της πολιτείας καταγγέλλουν εξοργισμένοι οι πολίτες

Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι της Μάνδρας που για ακόμη μια φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κακοκαιρία και τους χειμάρρους που δημιούργησε η χθεσινή καταιγίδα. Η επόμενη μέρα βρίσκει τους περισσότερους να προσπαθούν να καθαρίσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους από τη λάσπη. Την ίδια ώρα καταγγέλλουν την αδιαφορία της πολιτείας, που εδώ και εφτά μήνες, από τις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου, έχουν ακόμη τα αντιπλημμυρικά έργα στα χαρτιά.

«Την πρώτη φορά το φαρμακείο μου καταστράφηκε ολοσχερώς και τώρα πάλι προσπαθώ να σώσω το εμπόρευμά μου. Από εδώ περνάει ο χείμαρρος, αλλά δεν είναι λύση να τα παρατήσουμε και να φύγουμε. Θα πρέπει η περιφέρεια και το κράτος να λάβουν μέτρα γιατί δεν πάει άλλο» λέει ο κ. Παντελής στο protothema.gr.

Βίντεο: Οι κάτοικοι καθαρίζουν τη λάσπη

Φωτογραφίες από τις ζημιές και την κατάσταση που επικρατεί το πρωί της Τετάρτης στη Μάνδρα

 

mandra1
mandra2
mandra3
mandra
mandra4

Ο κόσμος της Μάνδρας ξύπνησε και σήμερα μέσα στον ίδιο εφιάλτη. Λασπωμένος, αποκαρδιωμένος, αποκαμωμένος, χωρίς ευτυχώς να θρηνεί ανθρώπους του, όπως τον περασμένο Νοέμβριο που έχασαν τη ζωή τους 24 άτομα.

«Το σπίτι μου πλημμύρισε, δεν αντέχω να το βλέπω έτσι για δεύτερη φορά. Ήρθα να καθαρίσω το μαγαζί μου. Δεν αντέχω, δεν έχω το κουράγιο να ξαναζήσω αυτόν τον εφιάλτη» λέει η κυρία Νίκη.

Τα σημάδια που άφησε η θεομηνία του περασμένου Νοεμβρίου είναι ακόμη και σήμερα εμφανή, ενώ η χθεσινή καταιγίδα δημιούργησε νέες καταστροφές. Τις περισσότερες ζημιές μετρούν οι κάτοικοι της οδού Κοροπούλη εκεί που τώρα βλέπεις γυναίκες άνδρες και παιδιά με λάστιχα και σκούπες να παλεύουν να συμμαζέψουν τα απομεινάρια του προσωπικού τους εφιάλτη.

Βίντεο-σοκ από τις χθεσινές πλημμύρες

Δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική 

Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από σπίτια που πλημμύρισαν και αυτοκίνητα που παγιδεύτηκαν στους δρόμους, που μέσα σε λίγη ώρα μετατράπηκαν σε ποτάμια

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έγιναν συνολικά 45 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αλλά εκτιμάται ότι είναι αρκετά περισσότερα.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια.

ΝΔ: Μια λέξη μόνο για κυβέρνηση-Δούρου: Ντροπή!

«Η Μάνδρα πάλι πλημμύρισε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τον Νοέμβριο. Σπίτια και καταστήματα παραδόθηκαν πάλι στη λάσπη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και
προσθέτει: «Μία λέξη υπάρχει μόνο για αυτήν την κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: Ντροπή».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here