Νέα, προκλητική άρνηση αποφυλάκισής τους με το αιτιολογικό ότι είναι ύποτποι φυγής και δεν έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας την Τουρκία – Τρίτη απόρριψη από την 1η Μαρτίου που συνελήφθησαν

84 ημέρες έχουν περάσει από την 1η Μαρτίου όταν οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν ως κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο σε τουρκικό έδαφος και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνεχίζουν να κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα ξαναβρεθούν στα σπίτια τους.

Οι τουρκικές Αρχές συνεχίζουν να παίζουν προκλητικά «παιχνίδια» κρατώντας τους δύο στρατιωτικούς χωρίς να τους έχουν απαγγείλει κατηγορίες και παρά τις προειδοποιήσεις από την Ευρώπη να προχωρήσει άμεσα η απελευθέρωσή τους.

Το νέο κεφάλαιο στην περιπέτειά τους γράφτηκε την Τρίτη, όταν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο σιδηροδέσμιοι, παρουσία των δικηγόρων τους Hakan Yalçıntuğ και Selin Özel, στο πλαίσιο του δικαιώματος που τους παρέχεται κάθε μήνα για επανεξέταση της κράτησης από το 2ο Ποινικό Δικαστήριο της Αδριανούπολης.

stratiotikoi

Δυστυχώς, το αίτημα αποφυλάκισής τους απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, με το αιτιολογικό ότι κρίνονται ύποπτοι φυγής και δεν έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας την Τουρκία. Οι δικηγόροι τους υποστήριξαν για άλλη μια φορά ότι οι στρατιωτικοί πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα της Τουρκίας, όμως το δικαστήριο αποφάσισε και πάλι τη συνέχιση της κράτησής τους.

Η διαδικασία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, ενώ παρούσα ήταν και η Ελληνίδα πρόξενος στην Αδριανούπολη, Σωτηρία Θεοχαρίδη.

Υπενθυμίζεται ότι τα άλλα δύο αιτήματα αποφυλάκισης είχαν απορριφθεί με το ίδιο αιτιολογικό, το πρώτο στις 5 Μαρτίου και το δεύτερο στις 25 Απριλίου.

Tην είδηση μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. που έδωσαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες των Ελλήνων στρατιωτικών από την μεταγωγή τους στα δικαστήρια.

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here