Ανοιχτή δημόσια επιστολή προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Κύριε Κασαπίδη,
Μετά από πολλές προσπάθειες και τηλεφωνήματα για χρονικό διάστημα πάνω από μήνα ο σύλλογος ιδιοκτητών γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας ΣΥ.Ι.ΓΥ.ΔΥ.Μ προσπαθώντας μάταια να κλείσει ραντεβού μαζί σας, επέλεξε να επικοινωνήσει μαζί σας με αυτή τη δημόσια επιστολή για να σας ενημερώσουμε εν συντομία για την δυσμενέστατη οικονομική κατάσταση, που βιώνουν τα 30 αδειοδοτημένα γυμναστήρια της Δυτικής Μακεδονίας, μετά από 11 «τραυματικούς» μήνες ολικού lock down λόγω πανδημίας και 6 μήνες υπολειτουργίας τις περιόδους του καλοκαιριού 2020 και 2021 κατά τους οποίους μόνο ήμασταν ανοιχτά.
Τα μέτρα στήριξης που έλαβαν τα γυμναστήρια από την περιφέρεια δυστυχώς ήταν ανύπαρκτα μιας και το πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ για πληγείσες επιχειρήσεις, που υλοποίησε η περιφέρειά, ενώ στήριξε επαγγελματίες ιδιώτες και επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν ούτε μία μέρα με κρατική εντολή, σας γνωστοποιήσαμε με μεγάλη λύπη και έκπληξη, πως έμειναν εκτός χρηματοδότησης το 40% των γυμναστηρίων της Δυτικής Μακεδονίας που παρέμειναν κλειστά για 11 συνεχείς μήνες !!!
Κι ενώ περιμέναμε με πολλές προσδοκίες το μήνα Σεπτέμβριο 2021, ο οποίος είναι ουσιαστικά ο εναρκτήριος μήνας της προσοδοφόρας περιόδου των γυμναστηρίων, το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει επιβληθεί στις επιχειρήσεις μας από τις 13/9/2020 πρόσθεσε στα γυμναστήρια περισσότερα προβλήματα, με την υποχρεωτική χρήση αρνητικού ράπιντ τεστ από τις ηλικίες 12 και άνω, και λόγω του αυξημένου κοστολογίου που είναι αδύνατο να καταβάλλουν γονείς και εργαζόμενοι, (διότι ο αθλούμενος στο γυμναστήριο επιβαρύνεται επιπλέον της μηνιαίας συνδρομής 80-120 ευρώ για διενέργεια ράπιντ τεστ) υποχρεώνοντας μας να δεχόμαστε μόλις το 20%-30% των πελατών μας.
Όπως μπορείτε να κατανοήσετε με τα παραπάνω ποσοστά πελατών δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τα λειτουργικά μας έξοδα, τα οποία άσχετα με την πληρότητα καλούμαστε να τα πληρώσουμε όλα στο ακέραιο, και πολύ περισσότερο καθιστά αδύνατη την κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών των οικογενειών μας. Η πανδημία η οποία έφερε σε πολλούς προκλητική κερδοφορία εμάς μας οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο και απόγνωση.

Σας ενημερώνουμε πως αυτή τη στιγμή τα γυμναστήριά μας είναι στη χειρότερη μορφή λοκ νταουν , ένα ιδιώνυμο λοκ νταουν που το υγειονομικό πρωτόκολλο έχει επιβάλλει μόνο στους χώρους μας με πρωτοφανή αυστηρότητα. Κι ενώ βλέπουμε όλοι να λειτουργούν κανονικά παντού σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους με τα κρούσματα να βρίσκονται σε παράδοξα υψηλά επίπεδα, τα γυμναστήρια μόνο να γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα αυτής της πανδημίας και να πληρώνουν αντί των πραγματικών ενόχων.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα καθώς δε δεχόμαστε να χρησιμοποιείται αισχρά ο κλάδος μας ως μοχλός πίεσης προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και προς τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Επιτέλους την αναποτελεσματικότητα των υπευθύνων να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν ας μην την επωμίζονται τα γυμναστήρια. Τα γυμναστήρια της Δυτικής Μακεδονίας έχοντας περάσει μνημόνια, capital controls, το κλείσιμο της ΔΕΗ, την μειωμένη εφέτος κατά 53 % εισαγωγή των φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Δυτ. Μακεδονίας και την πανδημία εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τη βιωσιμότητα τους, οι ιδιοκτήτες εκφράζουμε την ανησυχία μας και την απόγνωσή μας για το μέλλον των γυμναστηρίων της περιφέρειας μας, έχοντας μια Περιφερειακή Αρχή που έχει εκλεγεί με ποσοστό 52% και 7 βουλευτές στην κυβέρνηση!! Παρακολουθούμε τα γυμναστήριά μας να οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο. Τι να περιμένουμε όταν η κυβέρνηση και περισσότερο η περιφέρεια παρακολουθεί τις εξελίξεις ως απλός θεατής. Για ύστατη φορά ζητάμε ακρόαση και γενναίες αποφάσεις για τη σωτηρία των επιχειρήσεων μας.
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος και το Δ.Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here