Ο «διανομέας» των εκατοντάδων ναρκωτικών χαπιών εντοπίστηκε από τις αρχές να μεταφέρει σε ειδική θήκη 178 ναρκωτικά δισκία.

Ένας διαφορετικός «έμπορος» ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη από τις αρχές του Κουβέιτ, προξενώντας το τεράστιο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης σε παγκόσμια κλίμακα.

Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές του κράτους της Μέσης Ανατολής εντόπισαν ένα περιστέρι προερχόμενο από το γειτονικό Ιράκ, το οποίο μετέφερε σε θήκη που ήταν ενσωματωμένη στην ράχη του, περίπου 180 ναρκωτικά χάπια έκσταση, που προορίζονταν για την εγχώρια αγορά.

Credit: Twitter

Οι αρχές της χώρας είχαν εδώ και καιρό υποψίες ότι έμποροι ναρκωτικών είχαν εκπαιδεύσει τα πτηνά ώστε να μεταφέρουν από αέρος τα ναρκωτικά, αποφεύγοντας τους αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους κι οργάνωσαν την «σύλληψη» του πτηνού, αφού το εντόπισαν να προσγειώνεται σε κτίριο της περιοχής.

Τα περιστέρια, τα οποία παλαιότερα εκτελούσαν χρέη ταχυδρόμων, μπορούν να πετάξουν μέχρι και 1.200 χιλιόμετρα μακριά από την αφετηρία τους, ενώ η ταχύτητά τους ευνοεί τους εμπόρους ναρκωτικών, καθώς το «πακέτο» φθάνει εύκολα και με ασφάλεια στον τελικό του προορισμό, χωρίς επιπλέον έξοδα ή κινδύνους για τα μέλη των κυκλωμάτων.

Πηγή: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here