Το Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης έχει διανύσει τη μισή μουσική του διαδρομή. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και οι μουσικές συναυλίες του παράλληλου φεστιβάλ θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Μια ακόμη υπέροχη μουσική βραδιά για κοινό της πόλης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 20:00μ.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο. Μουσικά σύνολα από τους καθηγητές του ΔΣΜΚ Valerie Pearson, βιολί, Zoran Stepic, τσέλο, Δημήτρης Λεοντζάκος, κλαρινέτο και Παναγιώτης Δημόπουλος, πιάνο, που ερμήνευσαν έργα από «Συνθέτες σε νεαρή ηλικία». Στο πρόγραμμα τα εξής έργα Ρώσων συνθετών που όλα γράφτηκαν στη νεότητά τους:

M. Glinka: Trio pathétique

A. Khachaturian: Τρίο

S. Rachmaninov: Trio Élégiaque, αρ. 1

Η Ιστορία του Στρατιώτη (συμμετέχει η ηθοποιός Σεβαστή Αϊβαζίδου)

Ξεχωριστή στιγμή του προγράμματος η ερμηνεία του έργου «Η Ιστορία του Στρατιώτη» του Ι. Stravinsky που για πολλούς αποτελεί την αφετηρία της πιο σύγχρονης αντίληψης για το Νέο Μουσικό Θέατρο. Ένα έργο για να διαβαστεί, να παιχτεί και να ακουστεί. Συγκίνησε η ανάγνωση του κειμένου από την ηθοποιό Σεβαστή Αϊβαζίδου. Λόγια και μουσικές παντρεύτηκαν και έκλεισαν τη μουσική βραδιά ιδανικά. «Μες στη σκόνη περπατάει
Ο στρατιώτης σπίτι πάει…»

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Πηγή: kozanilife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here