Όσοι έχουν λογαριασμό στο Facebook, δεδομένα θα έχουν πέσει πάνω σε μία από αυτές τις δημοσιεύσεις σχετικά με το «νέο αλγόριθμο» που βάζει… κόφτη στο newsfeed στα 25 άτομα.

Μπορεί να κάνει μπαμ από χιλιόμετρα οτι δεν πρόκειται για κάτι πραγματικό, όμως αρκετοί είναι οι χρήστες του Facebook τις τελευταίες ημέρες που αναπαράγουν ένα ποστ, σχετικά με το «νέο αλγόριθμο του Facebook, ο οποίος δείχνει τις δημοσιεύσεις μόνο 25 φίλων.

Επί του θέματος λοιπόν επιλήφθηκε το ellinikahoaxes.gr, εξηγώντας στους… δύσπιστους τι πραγματικά παίζει.

Αναλυτικά λοιπόν αναφέρει…

Το τελευταίο 24ωρο, αναπαράγεται από εκατοντάδες χρήστες του Facebook ο ισχυρισμός πως ο «νέος αλγόριθμος» του Facebook, περιορίζει την αλληλεπίδραση με τις επαφές σας. Είναι αλήθεια;

Ένα παράδειγμα είναι το παρακάτω:

 

Είναι αλήθεια;

Ο ισχυρισμός για περιορισμό δημοσιεύσεων από τους φίλους στο Facebook, ξεκίνησε από το εξωτερικό το Δεκέμβριο του 2017, όταν γινόταν λόγος για ένα νέο αλγόριθμο που επιτρέπει να βλέπουμε νέα από λίγους φίλους.


Το περασμένο Ιανουάριο η φημολογία εντάθηκε, παρά το γεγονός πως Facebook ανακοίνωσε πως θα δείχνει στους χρήστες περισσότερες αναρτήσεις από τη λίστα των φίλων τους, παρά αναρτήσεις από επιχειρήσεις και ενημερωτικές σελίδες.

Το Facebook κατατάσσει τις ενημερώσεις που βλέπει ένας χρήστης με βάση τα ενδιαφέροντά του και το πόσο αλληλεπιδρά με άλλους χρήστες. Αν κάποιος έχει 5.000 φίλους και αλληλεπιδρά με μόλις 10 από αυτούς, ο αλγόριθμος θα του δείχνει στην αρχική σελίδα (News Feed) περισσότερες αναρτήσεις από αυτούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βλέπει αναρτήσεις και από άλλους, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται όριο 25 φίλων.

Το Facebook δίνει επίσης τη δυνατότητα στο κάθε χρήση να τροποποιήσει τις αναρτήσεις που θα βλέπει στην αρχική σελίδα του, με βάση τις προτιμήσεις του, με οδηγίες που μπορείτε να δείτε εδώ.

Με βάση τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό πως ο αλγόριθμος του Facebook όχι μόνο δε περιορίζει τις αναρτήσεις που βλέπουμε σε 25 άτομα, αλλά τους τελευταίους μήνες έχει τροποποιηθεί για να δείχνει περισσότερες αναρτήσεις από φίλους.

Πηγή: ellinikahoaxes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here