Την ερχόμενη Δευτέρα στις 13 του Νοέμβρη η Μαρία Κανδύλη, με καταγωγή από την Καστοριά, παρουσιάζει το βιβλίο της «Πλυμένα Λάβαρα» από τις εκδόσεις «Τύρφη».

Η παρουσιάση θα λάβει χώρα στο Les yper yper (Γεωργίου Σταύρου) και ώρα 20:00, στη Θεσσαλονίκη.

Η Μαρία Κανδύλη γεννήθηκε στη Γερμανία και έζησε τα παιδικά της χρόνια μέχρι και την ενηλικίωσή της στην Καστοριά. Σπούδασε λογιστική και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι μητέρα δύο παιδιών και ζει στην πόλη της καβάλας. Τα «Πλυμένα Λάβαρα» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Το βιβλίο αποτελείται από σαράντα μικρά κείμενα που σε ελεύθερη και ποιητική γραφή προσεγγίζουν τα θέματα της καθημερινότητας από μία οπτική του βάθους. Κοντά στο ασυνείδητο αλλά πολύ γερά στερεωμένα στη συνειδητή πρόσληψη, απόδοση και επεξεργασία, τα γραπτά της Μαρίας Κανδύλη έρχονται να δώσουν φωνή στον καθημερινό και με μεγάλη ελαφρότητα υποτιμημένο άνθρωπο από τις δήθεν υψιπετείς φωνές της υποτιθέμενης υψηλής τέχνης. Η συγγραφέας, μια γυναίκα ανάμεσα στις άλλες, μας εξηγεί με σπαρακτικό τρόπο ότι κανείς δεν είναι ένας ακόμη ανάμεσα σε άλλους και ότι οι ανώνυμοι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι πρόσωπα στο βαθμό που επιμένουν να αναμετρώνται με την πραγματικότητα με τρόπο σχεδόν ηρωικό και ως εκ τούτου τρόπο άδηλο, σεμνό και όχι πάντοτε κοινοποιήσιμο ή όχι τέλος πάντων με την ελαφρότητα που συνηθίζεται να γίνεται αυτό στην επονομαζόμενη πολιτιστική βιομηχανία της τέχνης.

Η γραφή της Μαρίας Κανδύλη ανάμεσα σε άλλα κομίζει μετά βεβαιότητας ένα -σε απόλυτες τιμές- αισιόδοξο μήνυμα, ότι ο μέσος άνθρωπος, αυτός ο μη επώνυμος, παρά τις τεράστιες, μακροχρόνιες και δαπανηρές προσπάθειες που έγιναν στην αντίθετη κατεύθυνση, δεν ηττήθηκε ακόμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here