Αναμενόμενες ήταν οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στα 6.700, που στο άκουσμα της είδησης προκάλεσε σοκ στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα από το Σάββατο έρχονται νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους με rapid test σχεδόν παντού.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο έρχονται νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, με σκοπό την μείωση της διασποράς του κορονοϊού, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς και σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.700.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Θάνος Πλεύρης

Πού πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά rapid test ή μοριακό οι ανεμβολίαστοι:

  • Σε δημόσιες υπηρεσίες
  • Σε τράπεζες
  • Σε εξωτερικούς χώρους εστίασης
  • Σε κομμωτήρια

Επιπλέον ο κ Πλεύρης ανακοίνωσε ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν 2 φόρες την εβδομάδα rapid ή μοριακό test.

Τονίζεται ότι δεν ισχύει η υποχρέωση των τεστ σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και χώρους λατρείας (εκκλησίες), και εκεί η πρόσβαση των ανεμβολίαστων θα γίνεται κανονικά με τα μέτρα που ισχύουν και την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

«Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο» υπογράμμισε ο υπουργός.

Πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ανέφερε και προέταξε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο εμβολιασμός αλλά και όσοι έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη δεύτερη δόση να κάνουν την τρίτη.

Μίλησε για επέκταση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται με διαδραστικό τρόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here