Στα βουνά χρειαζόταν βροχή αλλά απλά ψιχάλισε.Ο αέρας την πήγε χαμηλά, Στα χαμηλά άστραφτε μανιωδώς και κάποια στιγμή κόπηκε το ρεύμα. Πάνω που ετοιμαζόμουν να δώσω αγώνα στην μπιρίμπα με τον Γιάνναρο που “αγρίεψε” μετά το κλέψιμο της προχθεσινής νίκης του, κόπηκε το ρεύμα.

Του Βασίλειου Κωνσταντίνου

Απόλυτο σκοτάδι. Το φεγγάρι εξαφανισμένο. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα δεν μου αρέσει το μαύρο.Το απόλυτο σκοτάδι.Είμαι του φωτός.

Γύρισα σπίτι, ευτυχώς βρήκα κάποια κεράκια, υποχρεωτικά ύπνο. Θυμήθηκα όμως τα παιδικά μου χρόνια. Ρεύμα δεν υπήρχε και το φως ότι έδινε η λάμπα. Όταν ερχόταν η σειρά μου να την τροφοδοτήσω με πετρέλαιο μύριζε απαίσια. Γι αυτό αγαπητοί μου είμαι υπέρ γενικά της τεχνολογίας. Επειδή μέχρι τα 12 χρόνια δεν υπήρχε ρεύμα ούτε νερό στα σπίτια και τώρα υπάρχει θεωρώ την εξέλιξη ευλογία.

Για μερικά παιδιά είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ρεύμα. Κι όμως υπάρχουν μέρη που δεν έχουν σήμερα ρεύμα! Να λέμε και τα καλά της ζωής μας! Όμως μόνο κάποιοι που δεν τα έζησαν μπορούν να τα εκτιμήσουν! Όπως και το διαδίκτυο που το θεωρώ πια είδος πρώτης ανάγκης.

Ξαφνικά χθες κόπηκε η επικοινωνία, σταμάτησε για μένα το διαδίκτυο λόγω έλλειψης Wi Fi και βρέθηκα νοερά κάτι χρονάκια πίσω όταν ο κόσμος έφτανε ως εκεί που βλέπεις! Τα δύσκολα χρόνια του ραδιοφώνου που είχε ειδήσεις παντού από Αλβανικούς σταθμούς.Να φάνε μπορεί να μην είχαν αλλά στην προπαγάνδα έσκιζαν!

Στο τέλος όμως για να μην μείνουμε μόνο στα αρνητικά, μην μελαγχολήσω/σετε θα σας πω το ευχάριστο εκείνων των χρόνων, Το άπειρο ,το ατέλειωτο, το χορταστικό παιχνίδι! Αυτό που χρειάζεται περισσότερο κάθε παιδί ακόμη και σήμερα. Αρχή μου. Χωρίς Wi Fi ,λάπτοπ, τηλεόραση τεχνολογία ένα παιδί μπορεί να δυσκολευτεί αλλά θα τα καταφέρει.Χωρίς παιχνίδι όχι.Θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλη του την ζωή!

Αυτό λοιπόν ήταν το καλό της ζωής του χωριού! Όλα τα παιδιά σκεφτόταν το παιχνίδι για να περάσει και η μέρα! Ποτέ στο σπίτι (ίσως αν μαζευόταν όλα να μην τους χωρούσε κιόλας). Καλημέρα σας χαίρομαι για την επανα-επικοινωνία μας, σας εύχομαι από καρδιάς καλό Σαββατοκύριακο!

ΥΓ: Το «εδώ Κοτύλη εδώ Κοτύλη» το πήρα από το «Γκομένι, Τιράνα, Γκομένι, Τιράνα» που άκουγα μικρός στο ραδιόφωνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here