Πετούν εδώ κι εκεί μα πάντοτε είναι παρόντες. Είναι περίεργοι, είναι πανέξυπνοι και διορατικοί. Έχουν δυνάμεις μαγικές που πολύ θα ‘θελα να ‘χα. Είναι ανόητοι, ασουλούπωτοι και κυκλοθυμικοί.

Της Μαριλένας Μπουμπάρη

Εμένα οι φίλοι είναι εκεί , στα μεγάλα τα λάθη , τα παχιά. Είναι εκεί να απλώνουν το χέρι, να τρίβουν στα μούτρα τη ζωή όταν δεν την θωρώ πια. Είναι εκεί να μου θυμίζουν να ζήσω, να παλέψω. Είναι εκεί να μου ρίχνουν λοξές ματιές, να αναστενάζουν με βάσανα που δεν είναι δικά τους, να ντύνονται με αποτυχίες που καθόλου δεν τους αφορούν.
Εμένα οι φίλοι μου φορούν γυαλιά και αξιοπρέπεια, χωράνε μέσα σε φορέματα, τζιν φούστες και άσπρα φανελάκια. Χορεύουν ξυπόλητοι σε πλακάκια κι ας ψάχνουν τα πέλματα αμμουδιές (είναι κοντά η θάλασσα φίλοι μου). Τραγουδούν επιτυχίες άλλων καιρών, καταπίνουν νότες και εξοντώνουν τις νόρμες. Εμένα οι φίλοι είναι παράφωνοι πολύ, μα τραγουδούν στα μπαλκόνια και σε μικρές αυλές, Πέμπτη βράδυ (θα έρθουν τα Σάββατα φίλοι μου!).
Εμένα οι φίλοι μου ανήκουν σε έναν άλλο κόσμο που ποτέ δεν έχω δει. Μονάχα ό,τι από εκείνους γνωρίζω. Σε έναν κόσμο που αγοράζουν ευτυχία και την προσφέρουν δίχως ανταλλάγματα. Σε ένα κόσμο που καμιά ντροπή δε χωρά.
Εμένα οι φίλοι μου τσακίζονται από μεγάλους χωρισμούς, από ακραίους αποχωρισμούς και χάνονται σε άλλες χώρες και νησιά (μη φοβάσαι, φίλη).
Εμένα οι φίλοι μου μαζεύουν τα μπογαλάκια τους όταν δεν χωρούν και δεν τους νοιάζει πού παν. Και τρέχουν να ξεφύγουν από τον εαυτό τους . Οι άνθρωποι δε μένουν με το ζόρι . Οι άνθρωποι δε φτιάχνουν ζωές με το στανιό (θυμάσαι, φίλη;)
Εμένα οι φίλοι μου με σηκώνουν στην πλάτη αν χρειαστεί. Μαζεύουν τα κομμάτια μου και δε βάζουν στο στόμα τους προστακτικές γιατί πολύ με πονούν.
Εμένα οι φίλοι μου σίγουρα θα θυμίζουν ανθρώπους κοινούς, θνητούς. Μα δε ζουν στη γη. Δεν πατούν χώματα, σφάλματα, λάθη, ψυχές. Περνούν μόνο μαλακά από πάνω για να νιώσεις πιο ελαφρύς. Και αν ποτέ τους δεις ούτε που θα τους καταλάβεις. Γιατί οι φίλοι ζουν πλάι στον θώρακα, μέσα στην καρδιά (την ακούτε φίλοι μου;).

Φωτογραφία: yperoxes gynaikes, instagram

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here