Ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση εκτροφέων με Επιστημονικές ομιλίες και τοποθετήσεις συνεργατών της SAGA FURS

Ενημερωτική εκδήλωση εκτροφέων στο ξενοδοχείο «Λιμναίον».

Παρευρέθηκαν πλήθος εκτροφέων οι οποίοι και έμειναν εξαιρετικά ικανοποιημένοι από το περιεχόμενο των ομιλιών και παρουσιάσεων.

Επίτιμοι Ομιλητές:

  • η Δρ Malgorata Sulik, μόνιμη συνεργάτιδα της SAGA FURS, καθηγήτρια πανεπιστημίου/ ειδικευμένη στην γενετική των μινκ με περισσότερη από εικοσαετή ερευνητική εμειρία και
  • ο κ Hubert Kujawski, Area Manager της Πολωνίας

Οι ομιλίες:

  • Η Δρ Malgorata Sulik μίλησε για τις μεταλλάξεις στα μινκ, την διαδικασία εκτροφής των διαφόρων cross και τις συμφερότερες επιλογές εκτροφής.
  • Επίσης παρουσίασε τον τρόπο βελτίωσης του ζωικού κεφαλαίου ενός εκτροφείου προς velvet κοντόσταχους τύπους. Το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις πάνω σε αυτά τα θέματα.
  • Ο κ Hubert Kuwjaski, αναφέρθηκε στην ογδοντάχρονη εμπειρία της Πολωνίας στην εκτροφή γουνοφόρων ζώων, μινκ και αλεπούς. Εστίασε στην εκτροφή μινκ και στο μοντέλο που εφαρμοζει σήμερα, καθώς η Πολωνία σήμερα παράγει πάνω από 8 εκατομμύρια μινκ γουνοδέρματα.
  • Αναφέρθηκε σε τιμές μεταξύ αντιπροσωπευτικών ευρωπαϊκών γουνοδερμάτων, αναλύοντας τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η ερμηνεία των αποτελεσμάτων των δημοπρασιών ώστε να μην γίνονται συγκρίσεις μεταξύ ανόμοιων γουνοδερμάτων και βγαίνουν λάθος συμπεράσματα.
  • Αναφέρθηκε στο κίνημα anti fur που στοχεύει πλέον στην απαγόρευση εκτροφής γουνοφόρων ζώων στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Πρόσφατο θύμα τέτοιων ενεργειών υπήρξε και η Πολωνία στα τέλη του περασμένου έτους, και οι ενέργειες που κάνει το δημοπρατήριο της SAGA με τους τοπικούς φορείς ώστε να αναστρέψει αυτή την κατάσταση..

Επίσης, χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και αναφορικά με την πορεία των φετινών δημοπρασιών, τις διακυμάνσεις των τιμών και τις αιτίες που επηρέασαν την φετινή δημοπρατική περίοδο, πραγματοποίησε η κα Σοφία Δημητρίου Κουρκοπούλου, Area Manager της Ελλάδος, η οποία αναφέρθηκε σε:

  • Βελτίωση της ποιότητας των γουνοδερμάτων των Ελλήνων εκτροφέων, αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλουν, της συνέπειας και του επαγγελματισμού που επιδεικνύουν.
  • Της υποστήριξης, τεχνικής κι οικονομικής, που παρέχει όλα τα χρόνια και συνεχίζει να παρέχει η SAGA FURS στους Έλληνες εκτροφείς με ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών.
  • Στα πλαίσια αυτά, επισημάνθηκε ότι τα γουνοδέρματα που η SAGA FURS συνέλεξε από τους Έλληνες εκτροφείς και δημοπράτησε κατά την φετινή δημοπρατική περίοδο είχαν Μέσο Όρο 1,3 ευρώ πάνω από τον Μέσο Όρο (Μ.Ο.) της δημοπρασίας.

Οι εκτροφείς μετά το πέρας της εκδήλωσης αναφέρθηκαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια στις ομιλίες και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και υποστήριξης πάνω σε ζητήματα που δεν δύναται να ακούσουν από αλλού. Ζητήθηκε η επανάληψη παρόμοιας εκδήλωση με θέμα παρεμφερούς ενδιαφέροντος.

Μετά την συνάντηση ακολούθησε κοκταίηλ πάρτυ σε φιλικό περιβάλλον, δίπλα στην πισίνα μέχρι αργά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here