Παράλληλα επεσήμανε ότι η ΠΓΔΜ «έχει ξεπεράσει μια βαθιά πολιτική κρίση και σημειώνει πρόοδο στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και τις σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά φυσικά δεν υπάρχει χρόνος για αυταρέσκεια. Δεν υπάρχουν παρακαμπτήριες στον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Εντός δύο εβδομάδων αναμένει λύση του ονοματολογικού με τα Σκόπια ο Επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χάν μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πιο αναλυτικά, ο Επίτροπος διεύρυνσης είπε τα εξής, «Στο ονοματολογικό ζήτημα, είμαι αισιόδοξος πως στις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπάρξει λύση, ή έστω μια συμφωνία που θα ανοίξει το δρόμο για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη ΠΓΔΜ. Θεωρώ πως όλοι συμφωνούν πως αυτό θα ήταν χρήσιμο για τη χώρα, για την κοινωνία της και για την ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων».

Κριτική άσκησε και στη Τουρκία, λέγοντας πως φοβάται πως η χώρα απομακρύνεται σημαντικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα θέματα του κράτους Δικαίου και στα θεμελιώδη δικαιώματα, καλώντας την ως Επίτροπη στη συνέχεια να αναστρέψει αυτή τη πορεία.

Σημειώνουμε πάντως, πως αν δεν βρεθεί συμφωνία ή λύση στο ονοματολογικό εντός δύο εβδομάδων, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Αυστριακός Επίτροπος κάνει δηλώσεις οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here