Με αισθήματα πνευματικής χαράς, ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής Λαός της Καλαμαριάς με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο υποδέχθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 30 Απριλίου την Τιμία και χαριτόβρυτη Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού εκ της Ιεράς Μονής Παναχράντου – Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου.

Να αναφερθεί ότι κατά την υποδοχή στον περικαλλέστατο Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Βότση τις πρέπουσες τιμές απέδωσε η στρατιωτική μπάντα και άγημα του Γ’ Σώματος Στρατού ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων, ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές. Παρών ήταν και ο Διοικητής της Μεραρχίας Υποστηρίξεως Υποστράτηγος Γρηγόριος Γρηγοριάδης.

Την Τιμία Κάρα κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παν. Αρχιμανδρίτης π. Ευδόκιμος, πλαισιούμενος από τον Παν. Αρχιμ. π. Φιλάρετο, με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου, και έγινε δεκτός με ιδιαίτερη ευλάβεια για τη μεγάλη αυτή τιμή και ευλογία της επίσκεψης του Αγίου σε έναν από τους Ιερούς Ναούς που οι πιστοί έχουν υψώσει προς τιμήν του.

Την ευγνωμοσύνη του προς τον Άγιον Θεόν για την μεγάλη ευλογία που δέχεται η πόλη της Καλαμαριάς και ολόκληρη η Ιερά Μητρόπολη ανατολικώς της Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος, να βρίσκεται δηλαδή για λίγες ημέρες στην Καλαμαριά, η Αγία μυροβλήζουσα Κάρα του Αγίου Προστάτου της Ενορίας αυτής και Ιαματικού Παντελεήμονος, κάνοντας λόγο για τη σημασία που έχουν τα Ιερά Λείψανα για την Ορθοδοξία και τους Χριστιανούς.

Τόνισε το μέγεθος της ευλογίας και της τιμής της έλευσης του Αγίου Παντελεήμονος στον ομώνυμο Ιερό Ναό, ενός Αγίου που μαρτύρησε τους πρώτους χριστιανούς χρόνους, δεχόμενοι άπαντες την ευλογία του Θεού που αγίασε τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Παντελεήμονος αλλά και την καλή αλλοίωση που φέρνει στην Ενορία και σ’ ολόκληρη την Μητρόπολη.

Στην αντιφώνησή του ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Παναχράντου Άνδρου Αρχιμ. π. Ευδόκιμος εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται κοντά σε τόσο ευλαβείς πιστούς που τιμούν τον Άγιο και προσέρχονται στην Κάρα να εναποθέσουν τα αιτήματά και τις προσευχές, γεγονός που το απέδωσε στην προσφυγικές τους ρίζες και ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη κ. Ιουστίνο για την ζεστή φιλοξενία του.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος, που από μια απλή έλευση ενός ιστορικού κειμηλίου μετατρέπεται σε ένα πνευματικό πανηγύρι ζωής και ανάστασης, σε μία μετοχή στην άκτιστη Χάρη του Θεού που κατασκηνώνει μέσα στα κτιστά δημιουργήματά Του, θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό του Παντελεήμονος Βότση έως τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, ενώ καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες με τον Ναό να παραμένει ανοικτός από τις 6:30 π.μ. έως τις 10 μ.μ. Την Κυριακή 6 Μαΐου το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώ το απόγευμα στις 6 μ.μ. πανηγυρικός Εσπερινός και λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της Ιερής Εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως.

Μετά την τελετή υποδοχής τελέστηκε Ιερά αγρυπνία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη της Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

romfea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here