Η Ράνια Σβίγκου πρότεινε να διεξαχθεί διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου – Στις 13 Ιουλίου η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής 

Τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Ιουλίου, διαρκές συνέδριο τέλος Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου εκλογή από τη βάση φέρεται να εισηγήθηκε η Γραμματεας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που αποφασίζει για τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, η Πολιτική Γραμματεία φαίνεται να πρότεινε ομόφωνα τονΣωκράτη Φάμελλογια πρόεδρο της ΚΟ του κομμάτος στη θέση του Αλέξη Τσίπρα.

Αντιπρόεδρος στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε  η Όλγα Γεροβασίλη, για την οποία φαίνεται να υπάρχει συμφωνία από όλες τις τάσεις, ενώ οι Διονύσης Καλαματιανός και η Σία Αναγνωστόπουλου έχουν προταθεί για Γραμματείς της ΚΟ, χωρίς να έχουν ακόμη καταλήξει.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ προκρίνεται ο Διονύσης Καλαματιανός. Ο Παύλος Πολάκης φέρεται να πρότεινε για την θεση της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Θεοδώρα Τζάκρη.

Για την θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προτείνεται ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος κατείχε αυτή την θέση και στην προηγούμενη βουλη

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Η διαδικασία ξεκίνησε με εισήγηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου. Μετά τη Ράνια Σβίγκου τον λόγο πήρε ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Παύλος Πολάκης αλλά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Από τα πρώτα στελέχη που έφτασαν στην Αγίου Κωνσταντίνου νωρίς το μεσημέρι ήταν ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Νίκος Φίλης, ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Λάμπρου, ενώ λίγο αργότερα έφτασε ο Αλέξης Χαρίτσης, η  Έφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

syriza_politiki_grammateia__2_
Έφη Αχτσιόγλου
syriza_politiki_grammateia__3_
Διονύσης Τεμπονέρας
syriza_politiki_grammateia__4_
Ρένα Δούρου
syriza_politiki_grammateia__15_
Νάσος Ηλιόπουλος
syriza_politiki_grammateia__12_
Νίκος Φίλης
syriza_politiki_grammateia__8_
Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης
syriza_politiki_grammateia__9_
Σία Αναγνωστοπούλου
syriza_politiki_grammateia__10_
Αννέτα Καββαδία
syriza_politiki_grammateia__6_
Θανάσης Θεοχαρόπουλος
syriza_politiki_grammateia__7_
Αλέκος Φλαμπουράρης
syriza_politiki_grammateia__29_
Κατερίνα Νοτοπούλου
syriza_politiki_grammateia__17_
Γιάννης Ραγκούσης
syriza_politiki_grammateia__18_
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
syriza_politiki_grammateia__25_
Νίκος Παππάς
syriza_politiki_grammateia__23_
Πάνος Ρήγας
syriza_politiki_grammateia__22_
Ελένη Συμεωνίδου
syriza_politiki_grammateia__27_
Θεοδώρα Τζάκρη
syriza_politiki_grammateia__26_
Χρήστος Σπίρτζης
syriza_politiki_grammateia__28_
Κώστας Ζαχαριάδης

Απλοί πολίτες και  ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν στην Αγίου Κωνσταντίνου και πολλοί από αυτούς  φώναζαν «τον Αλέξη θέλουμε».

Η Ολγα Γεροβασίλη μπαίνοντας στα γραφεία απάντησε «και εμείς αλλά…» .

syriza_politiki_grammateia__19_
Όλγα Γεροβασίλη

Έναν μικρό διάλογο με κάποιους πολίτες είχε και ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης.

Την ώρα που έφτασε του φώναξαν «μην αλλάξεις ποτέ, να τα λες έτσι. Μην κανεις πίσω ποτέ» και ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ φώναξε «δεν εκαμα πίσω ποτέ».

syriza_politiki_grammateia__24_
Παύλος Πολάκης

Από τις ηχηρές απουσίες, ήταν αυτή του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του στενού του συνεργάτη, Δημήτρη Τζανακόπουλου.  Ο κ. Τζανακοπουλος, αν και αποτελεί μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, επρόκειτο κατά πληροφορίες να απασχολήσει την ημερήσια διάταξη, στον απόηχο του επεισοδίου με τον Πάνο Ρήγα. Μάλιστα, στελέχη που ήταν παρόντα στον καβγά, δεν έκρυβαν την πρόθεση τους να ζητήσουν σήμερα την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με την απουσία του ωστόσο να αλλάζει τα δεδομένα.

Η εκπροσώπηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Βουλή, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα, αφού αύριο είναι προγραμματισμένη η ορκωμοσία της νέας βουλής, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι «ακέφαλος». Ακόμα πιο σημαντική είναι η εκπροσώπηση του κόμματος κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων από την Πέμπτη έως το Σάββατο και την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει από την Βουλή η κυβέρνηση. Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρξει εισήγηση για την ημερομηνία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, αυτό αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα και θεωρείται πιθανό να συγκληθεί εντός των επόμενων ημερών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here