Ο Έλον Μασκ μπορεί να είναι γνωστός για τα αμφιλεγόμενα σχόλιά του, τις αντι- συνεργατικές του πεποιθήσεις και την περιστασιακή τάση του να καπνίζει μαριχουάνα on camera, αλλά όλα τα παραπάνω καταφέρνει να τα συνδυάσει με την ιδέες για τεχνολογική καινοτομία σε κάθε επίπεδο και κλάδο.

Διαβιώντας λοιπόν στην εποχή που η επιστήμη αρχίζει να πραγματοποιεί τις πιο τρελές μας φαντασιώσεις , ο Ίλον φαίνεται πως φιλοδοξεί να δημιουργήσει τον υπεράνθρωπο. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του, τον τελευταίο καιρό εργάζεται πάνω σε ένα νέο προϊόν , ονόματι Neuralink, το οποίο έχει στόχο να κάνει τον εγκέφαλό σας ακόμα πιο έξυπνο, συνδέοντάς με έναν υπολογιστή και δημιουργώντας ένα βελτιωμένο είδος ανθρώπου, ενός υπερανθρώπου.

Εξηγώντας περαιτέρω την ιδέα στο podcast του Joe Rogan Experience ο Μασκ διευκρίνισε ότι το σχέδιο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ωστόσο σύντομα θα ακούσουμε μια ενδιαφέρουσα είδηση της Neuralink.

«Νομίζω ότι θα έχουμε κάτι ενδιαφέρον να ανακοινώσουμε σε λίγους μήνες και θα άκρως ενδιαφέρον αφού είναι καλύτερο από ότι νομίζουμε ότι είναι εφικτό στον κόσμο τούτο. Εάν όλα πάνε καλά, θα μπορεί, όποιος, θέλει να αποκτήσει «υπεράνθρωπη γνώση». Οποιοσδήποτε θέλει! Σκεφτείτε πόσο έξυπνοι είστε με ένα smartphone ή ένα τηλέφωνο ανά χείρας και πόσο χωρίς αυτό; Αυτό ακριβώς. Μπορείτε να απαντήσετε κάθε ερώτηση άμεσα. Μπορείτε να θυμηθείτε άψογα. Το τηλέφωνό σας μπορεί να θυμάται για εσάς βίντεο και εικόνες και ήδη σήμερα αποτελεί μια προέκταση του χεριού σας, άρα είστε ήδη ένας «κυβερνοοργανισμός» κι ας μην το συνειδητοποιείτε οι περισσότεροι. Εμείς αυτό θα το επιτύχουμε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό».

Αν η είδηση σας φαίνεται αποκρουστική ή έχετε ήδη ανατριχιάσει να διευκρινίσουμε ότι η τεχνολογία αναπτύχθηκε αρχικά με στόχο την αντιμετώπιση των ασθενειών του εγκεφάλου.

Όσο το Neuralink είναι το όνομα μιας εταιρείας που ίδρυσε ο Μασκ μαζί με άλλους 8 συνεταίρους με στόχο να φέρουν την επανάσταση στη νευροτεχνολογία. Η εταιρεία μεχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κάποιο προϊόν ή αποτέλεσμα (με εξαίρεση μια αμφιλεγόμενη πρόταση για πειραματόζωα), ωστόσο οι πρόσφατες δηλώσεις του έδωσαν κάποιες πληροφορίες σχετικά με το όραμά της…

Πηγή: insider.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here