Στα χέρια της δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον η μήνυση που υπέβαλε η οικογένεια της 16χρονης αθλήτριας της κωπηλασίας, με την οποία καταγγέλλεται ο προπονητής της για κατάχρηση σε ασέλγεια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΪΝΑ

Η μήνυση υποβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης καθώς και έχει ενημερωθεί και το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, και σε αυτή περιγράφονται τα περιστατικά φρίκης που φέρονται να τελέστηκαν το διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Ο προπονητής φέρεται να την πίεζε να μην μιλήσει

Ο εφιάλτης της νεαρής κοπέλας φέρεται να ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021, όταν ο προπονητής της εκμεταλλεύτηκε την σχέση εμπιστοσύνης τους αλλά και την οικειότητα που είχε δημιουργηθεί με τους γονείς της, όπως επίσης και ένα πρόβλημα υγείας του άλλου παιδιού της οικογένειας, στο οποίο εν τέλει στράφηκε η προσοχή καθώς βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος μάλιστα, φέρεται να ασκούσε πιέσεις προς την ανήλικη αθλήτρια ώστε να πετύχει την σιωπή της και να μην μοιραστεί στους γονείς της όλα όσα ζούσε το προηγούμενο διάστημα. Τελικώς, ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες, αποκαλύπτοντας τα πάντα, και στη συνέχεια ακολούθησαν όλες οι νόμιμες ενέργειες. Οι καταγγελλόμενες πράξεις, σύμφωνα με τη μήνυση, τελέστηκαν στο σπίτι του προπονητή και σε όχημα του κωπηλατικού συλλόγου.

Παράλληλα, ερευνάται το γεγονός πιθανής ύπαρξης ψηφιακού υλικού, το ενδεχόμενο ύπαρξης άλλων θυμάτων στο παρελθόν αλλά και την εμπλοκή άλλων προσώπων.

Η παιδοψυχολόγος φέρεται να κάλεσε σε κοινή συνεδρία το θύμα με τον θύτη

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις ωστόσο δεν σταματούν εδώ, καθώς η πρώτη παιδοψυχολόγος που εξέτασε το παιδί, την οποία βρήκε η οικογένεια μέσω του διαδικτύου, και η ανήλικη της εκμυστηρεύτηκε τις στιγμές που ζούσε στα χέρια του δράστη, όχι μόνο δεν ανακοίνωσε το παραμικρό στους γονείς της, αλλά αντίθετα πραγματοποίησε και κοινή συνεδρία του θύματος με τον θύτη.

Υπενθυμίζεται πως απομακρύνθηκε από την ομάδα κωπηλασίας ο προπονητής που φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά την νεαρή αθλήτρια, και του έχει ζητηθεί να μην πλησιάζει τις εγκαταστάσεις σε απόσταση μικρότερη του 1 χιλιομέτρου.

«Το θύμα παρακολουθείται από άλλον παιδοψυχολόγο, κάτι το οποίο την έκανε να αισθανθεί ανακούφιση. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει κάποια στιγμή να συνεχίσει την πορεία της τόσο σε προσωπικό, όσο και σε αθλητικό επίπεδο» ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της οικογένειας, Όθωνας Παπαδόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here