Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της αίρεσης «Εκκλησία όλων των Εθνών», όπως και ο στενός συνεργάτης του, οι οποίοι έκαναν δημόσιες τελετές εξορκισμών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στον πρώτο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή, ενώ στον δεύτερο δύο μηνών και 15 ημερών με τριετή αναστολή, όπως και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Σημειώνεται πως οι εικόνες οι οποίες είχαν προκαλέσει σάλο με τους δημόσιους εξορκισμούς και ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες εκμεταλλεύτηκαν ακόμη και ασθενείς, τάσσοντας τους θεραπείες.

Στην απολογία του ο αυτοαποκαλούμενος «Άνθρωπος του Θεού» κατέθεσε ότι ο αστυνομικός τον συνέλαβε το καλοκαίρι του 2022 σε πρώην νυχτερινό κέντρο το οποίο είχε κλείσει από το 2019 και ότι στον συγκεκριμένο χώρο έκαναν εργασίες για να τον λειτουργήσουν μελλοντικά.

Τις συγκεντρώσεις ισχυρίστηκε ότι της έκαναν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης ή σε ξενοδοχεία, ανέφερε ότι η αίρεση είναι μια χαρισματική εκκλησία χριστιανικού δόγματος με δύο γραμμές τηλεφώνου, η πρώτη για προσευχή και η δεύτερη για ομολογίες,

Δηλαδή όπως εξήγησε, πρώτα τηλεφωνούσαν, τους έλεγαν ότι πονούσε το κεφάλι, τους ξεμάτιαζαν όπως ανέφερε ο επικεφαλής και στη συνέχεια έπαιρναν στη γραμμή ομολογιών για να καταχωρήσουν ουσιαστικά την… επίδραση της προσευχής, σαν αποδεικτικό στοιχείο.

Νωρίτερα κατέθεσαν και μάρτυρες αστυνομικοί οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη τόσο του επικεφαλής όσο και του συνεργάτη του, υπενθυμίζοντας ότι σε βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Ο πρώτος αστυνομικός που κατέθεσε, ανέφερε ότι όταν τους εντόπισαν σε έφοδο σε πρώην νυχτερινό κέντρο ο υπεύθυνος της Αίρεσης τους είπε ότι είναι χώρος λατρείας, ενώ όταν τους ρώτησε για τις άδειες λειτουργίας εκείνοι του απάντησαν ότι “σε εσάς δεν έχω να δώσω τίποτα”.

Ο αστυνομικός ανέφερε ότι ο χώρος δεν έμοιαζε με εκκλησία, ενώ η δεύτερη μάρτυρας αστυνομικός επεσήμανε, ότι η έφοδος έγινε κατόπιν εντολής του Αστυνομικού Τμήματος και ότι όταν μπήκαν, είδαν μαζεμένα 25 άτομα.

ΠΗΓΗ: thesstoday.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here