“Ηλικιωμένη έκανε εισαγωγή με αρνητικό τεστ και ύστερα από δύο εβδομάδες… κόλλησε” λέει στο makthes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, παράρτημα Μακεδονίας Θράκης

Ανησυχία επικρατεί στους υγειονομικούς της κεντρικής Μακεδονίας για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης… μέσα στα νοσοκομεία. Πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους νοσηλευτών κάνουν λόγο για ασθενείς που κάνουν εισαγωγή με αρνητικό τεστ και ύστερα από μέρες βγαίνουν θετικοί!

Όπως είπε στο makthes.gr o πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών παράρτημα Β. Ελλάδος Γιώργος Μπαλιόζογλου θα πρέπει να τηρούνται όλες οι διαδικασίες ώστε να μην απειλούμαστε μέσα στα νοσοκομεία, τόσο εμείς οι εργαζόμενοι όσο και οι ασθενείς. Ο κ. Μπαλιόζογλου μας είπε χαρακτηριστικά “Δεν μπορεί κάποιος ή κάποια ασθενής να κάνει εισαγωγή, όπως μια ηλικιωμένη γυναίκα στο νοσοκομείο Κατερίνης, με αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ κορονοιού και ύστερα από λίγες ημέρες, να βγαίνει θετικό”.

Την ίδια ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία υποστηρίζει ότι “δεν είναι αντιπροσωπευτικά της διασποράς του κορονοϊού τα ημερήσια κρούσματα που δίνει ο ΕΟΔΥ ειδικά στην Αττική. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας έκανε μέχρι πριν λίγες ημέρες 5000 με 6000 τεστ ημερησίως και τώρα κάνει… 400. Η διασπορά είναι μεγάλη και αυτό φαίνεται και από τη ραγδαία αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών με κορονοϊό.”

Για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας η ΠΟΕΔΗΝ λέει ότι “αυτές που λειτουργούν είναι 607 κλίνες για γενικά περιστατικά με δυνατότητα ανάπτυξης άλλων 28 με την πρόσληψη προσωπικού. Λειτουργούν και 169 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού με δυνατότητα ανάπτυξης άλλων 39 με τη κατάλληλη στελέχωση. Κάθε χειμώνα έχουμε κατά μέσο όρο 50 διασωληνομένους ασθενείς σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Είναι κρίμα να προσαρμόσουν τη λειτουργία των Νοσοκομείων πάλι στη περίθαλψη περιστατικών κορονοϊού. Τα Νοσοκομεία της Αττικής έχουν ήδη λάβει εντολή να αναπτύξουν κλινικές κορονοϊού. Εάν πάλι πάμε σε αναστολή χειρουργείων, εξωτερικών ιατρείων, διαγνωστικών εξετάσεων, καρδιολογικών επεμβάσεων, μετατροπή γενικών ΜΕΘ σε… ΜΕΘ κορονοϊού θα χάνουμε τσάμπα ασθενείς από άλλες αιτίες”.

Μελ. Καρ., makthes.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here