Επιθεώρηση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά

Βαγγέλης Στολάκης

Επιθεώρηση στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ-HELEXPO εκεί όπου θα λειτουργήσει το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο της χώρας πραγματοποίησε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι εμβολιασμοί στο περίπτερο 13 αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα το πρωί στις 8. Καθημερινά θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Αρχικά θα λειτουργήσουν 24 εμβολαστικές γραμμές. Συνολικά στο εμβολιαστικά κέντρο της ΔΕΘ θα λειτουργήσουν 108 εμβολιαστικές γραμμές, θα πραγματοποιούνται περισσότεροι από 6000 εμβολιασμοί ημερησίως και περισσότεροι από 150.000 το χρόνο. Αρχικά το εμβολιαστικο κεντρο στελεχώνεται με 48 γιατρούς ενώ η λειτουργία του θα είναι εξαήμερη.

Στη ΔΕΘ θα εμβολιάζονται οι ηλικιακές ομάδες 75 και άνω. Αρχικά σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr θα παρέχεται το εμβόλιο της Moderna, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς, Μάριος Θεμιστοκλέους θα γίνονται σταδιακά τα εμβόλια όλων των εταιριών. Υπολογίζεται πως πανελλαδικά υπάρχουν 750 εμβολιαστικά κέντρα.

Στο χώρο λειτουργούν γραμματεία, ιατρεία, αίθουσα βραχείας νοσηλείας, αίθουσα αναμονής, ενώ έχει εξοπλιστεί με φορεία σε περίπτωση που χρειαστούν. Ήδη στο περίπτερο έχει μεταφερθεί υγειονομικό υλικό.

Η προσομοίωση των εμβολιασμών αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο βράδυ, προκειμένου να διαπιστωθεί στην πράξη ότι όλα είναι έτοιμα.

Στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για εξαιρετική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων. «Για εμάς το στοίχημα της Ελευθερίας είναι ένα στοίχημα καθημερινό για το οποίο νυχθημερόν δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι με επιμονή και υπομονή και φέροντας αποτελεσμα».

«Συνεχίζουμε την άμυνα με τα μέτρα προστασίας εντείνουμε την αντεπίθεση με τους εμβολιασμούς. Ο μηχανισμός λειτουργεί άψογα. Θα τα καταφέρουμε» δήλωσε ο υφυπουργός εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι σε διάστημα 45 ημερών έχουν πραγματοποιηθεί 500.000 εμβολιασμοί, ήτοι εμβολιάστηκε το 5% του πληθυσμού. Εκτίμησε ότι το εμβολιαστικο κεντρο θα λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη τον Μάρτιο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή: makthes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here