Καταστροφές και σοβαρές υλικές ζημιές και δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος – Φωτιά σε αποθήκη κτηνοτροφικής μονάδας

Έντονα προβλήματα προκάλεσαν στο δήμο Δεσκάτης οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από τους ανέμους υπήρξαν καταστροφές και σοβαρές  υλικές ζημιές σε κτίρια και δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την ισχυρή ανεμοθύελλα καταστράφηκε ολοσχερώς η σκεπή της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στο Γήλοφο που είναι διατηρητέο μνημείο. Παράλληλα, λόγω της πτώσης καλωδίων χαμηλής τάσης,  υπήρξε εκτεταμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο.

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει άμεσα για να σβήσει τη φωτιά που ξέσπασε για άγνωστο λόγο σε αποθήκη κτηνοτροφικής μονάδας με αποτέλεσμα να καταστραφούν όλες οι ζωοτροφές χωρίς φυσικά να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, ενώ σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου έπεσαν κλαδιά δένδρων στο οδόστρωμα χωρίς όμως να δημιουργείται πρόβλημα στην ομαλή κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Δεσκάτης Δημήτρη Καραστέργιο, που δημοσιοποίησε και βίντεο στο λογαριασμό του στο facebook, υπήρξε άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, με αποτέλεσμα την γρήγορη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here