Με μόλις 25 γουνοποιητικές επιχειρήσεις ανοίγει τις πύλες της η Fur Excellence in Athens 2018 στο Metropolitan Expo.

Του Μάρκου Πετρόπουλου

Σε μια περίοδο που η γούνα βάλλεται από παντού είναι απορίας άξιο το τι πραγματικά αναμένει ο κλάδος από μια Έκθεση που αντικειμενικά δεν αντικατοπτρίζει το μέγεθος της βιομηχανίας της Γούνας στην Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις συμμετοχές που δημοσιεύονται στην επίσημη σελίδα της Έκθεσης, φαίνεται πως εμβληματικές επιχειρήσεις του κλάδου που παλαιότερα συμμετείχαν στο εγχείρημα της Αθήνας, «γύρισαν την πλάτη» στην διοργάνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών.

Την ίδια στιγμή, η Διεθνής Έκθεση Γούνας της Καστοριάς, με τη σφραγίδα του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» -μετά και την πλήρη νομιμοποίηση του κτιρίου-κόσμημα στην «πατρίδα της γούνας»-, δείχνει να κερδίζει την απόλυτη εμπιστοσύνη των γουνοποιών, αφού ο εκθεσιακός χώρος ήδη έχει υπερκαλυφθεί με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 εκθετών – γουνοποιών από την Ελλάδα αλλά και 13 διαφορετικές χώρες.

Πάντως, και πέραν αυτών, είναι δύσκολο να ερμηνευθεί και η επίθεση που εξαπέλυσαν οι διοικούντες τον ΣΕΓ στον «Προφήτη Ηλία» μόλις χθες, επειδή την περασμένη Δευτέρα εξέδωσε δελτίο Τύπου για την πορεία της Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς! Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, ο ΣΕΓ κατηγορεί, μεταξύ άλλων, τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς ότι «επενδύει σε τακτικές που μας πάνε χρόνια πίσω επιλέγοντας κατά περίεργο τρόπο να στοχοποιεί τη FEA»!

Επί της ουσίας, πάντως, και πέρα από τον… πόλεμο ανακοινώσεων (παρόλο που δεν «τσίμπησε» ο «Προφήτης Ηλίας» και περιορίστηκε στο να ευχηθεί καλή επιτυχία στους διοργανωτές της FEA) όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την επισκεψιμότητα και, φυσικά, τις εμπορικές συμφωνίες που θα κλειστούν, με την Διεθνή Έκθεση της Καστοριάς, να αποτελεί, αντικειμενικά, μεγαλύτερο πόλο έλξης, λόγω του μεγέθους και της συμμετοχής. Όλα και όλοι, όμως, θα κριθούν από το αποτέλεσμα, οπότε η «σούμα» θα γίνει τον Μάιο μετά το τέλος της FEA και της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς. Μια στιγμή που ίσως κρίνει και την επόμενη μέρα, αφού μια μεγάλη μερίδα των εμπλεκομένων στη γούνα (γουνοποιοί, φορείς…) έχουν κατά καιρούς παραδεχθεί ότι η Ελλάδα δεν χωράει δύο Εκθέσεις. Οψόμεθα…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here