Λίγα μόλις 24ωρα μένουν, μέχρι να ολοκληρωθεί το 2018 δίνοντας τη θέση του στο 2019, μια χρονιά που το Άργος Ορεστικό, μπορεί να θυμάται για πάρα πολλούς λόγους, μα κυρίως για το ότι συνέβησαν πολλά και διάφορα. Άλλοτε γεγονότα που απασχόλησαν το αστυνομικό δελτίο, άλλοτε γεγονότα ανθρωπιάς και άλλοτε γεγονότα πολιτισμού, που προσέδωσαν ένα μεγαλείο στη δεύτερη πόλη του νομού!

Θα επιχειρήσουμε σήμερα, να κάνουμε μια αναδρομή στο έτος, κυρίως μέσα από τα ρεπορτάζ που μετέδωσε πρώτη και αποκλειστικά η sentra.com.gr και σε αρκετές περιπτώσεις έκαναν τον γύρω της Ελλάδας!

Σίγουρα για την χρονιά που ολοκληρώνεται, το 2018, μπορεί κανείς με άνεση να χαρακτηρίσει το Άργος Ορεστικό ως μια πόλη ασφαλή, καθώς ότι περιστατικό σημειώθηκε, διαλευκάνθηκε αμέσως και μάλιστα, αν όχι σε όλα, τις περισσότερες φορές σε χρόνο ρεκόρ!

Ας επιχειρήσουμε να δούμε κάποια από αυτά. (Πατώντας πάνω στα κόκκινα γράμματα μπορείτε να μεταφερθείτε στο ανάλογο ρεπορτάζ, έτσι όπως το μετέδωσε η sentra.com.gr)

Μεγάλο θόρυβο και αναστάτωση, είχε προκαλέσει η κλοπή εις βάρους του 1ου Δημοτικού σχολείου στο Άργος Ορεστικό, υπόθεση που οι άντρες του αστυνομικού τμήματος έφεραν εις πέρας, συλλαμβάνοντας άμεσα τους δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν τα κλοπιμαία από το σχολείο. Αμέσως παραδόθηκαν στον διευθυντή του σχολείου.

Άλλη περίπτωση που σημειώθηκε και αφορά κρούσμα κλοπής, ήταν αυτή εις βάρους του καταστήματος έκδοσης εισιτηρίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καστοριάς, στο πρακτορείο του Άργους Ορεστικού. Άγνωστος είχε εισβάλει κατά τα ξημερώματα, καταφέρνοντας να αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό. Ωστόσο και εδώ ο δράστης, μετά από λίγε ώρες συνελήφθη, από τους αστυνομικούς της πόλης και οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη, ενώ το ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του αποδόθηκε στην υπεύθυνη του πρακτορείου.

Γεγονός που συγκλόνισε την πόλη του Άργους Ορεστικού και όλο τον νομό και έκανε τον γύρο της Ελλάδας, ήταν αυτό που σημειώθηκε τις ημέρες της Εμποροπανήγυρις, με άγρια συμπλοκή και μαχαίρωμα! Ευτυχώς ο νεαρός που δέχτηκε το μαχαίρωμα, θυμίζουμε πολύ κοντά στο σημείο της καρδιάς, γλίτωσε και μέχρι και σήμερα αναρρώνει. Ο δράστης του μαχαιρώματος, μετά από εκτεταμένη επιχείρηση, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας και βρίσκεται προφυλακισμένος.

Άλλη μια υπόθεση που διαλευκάνθηκε άμεσα από την αστυνομία του Άργους Ορεστικού, αφορά την υποκλοπή αριθμών πιστωτικής κάρτας, με τους αριθμούς της οποίας κατάφεραν να κάνουν διάφορες αγορές, βαρύνοντας οικονομικά τον κάτοχο της κάρτας. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως, η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει ένα ζευγάρι που κατάφερε να πραγματοποίηση με την χρήση της τεχνολογίας την ηλεκτρονική απάτη!

Άλλος μεγάλο γεγονός που σόκαρε την τοπική κοινωνία αλλά και όλη την Ελλάδα, ήταν αυτό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μετά από καταγγελία ανήλικου κοριτσιού, σύμφωνα με την οποία υπέστη βιασμό, από νεαρό άτομο που γνώρισε και συνάντησε μέσα από το facebook. Και σε αυτήν την περίπτωση ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη από τους άντρες της αστυνομίας του Άργους Ορεστικού, σε λιγότερο από μία ώρα μετά την καταγγελία που έγινε από την κοπέλα και συγγενικά της πρόσωπα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Επίσης κατά την διάρκεια της χρονιάς, συνέβησαν και άλλα μικρότερης σημασίας περιστατικά, που επίσης διαλευκάνθηκαν. Επίσης σημειώθηκαν αρκετά τροχαία, με χειρότερο εκείνο όπου έχασε τη ζωή τους πεζός άντρας.

Το 2018 βέβαια στο Άργος Ορεστικό πραγματοποιήθηκαν δεκάδες Πολιτιστικές εκδηλώσεις και με διεθνή ακτινοβολία! Αρκετές από αυτές, ήταν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, δείγμα ανθρωπιάς τόσο των ανθρώπων που τις διοργάνωσαν, όσο και αυτών που συμμετείχαν με κάθε τρόπο. Θα θέλαμε ένα τεράστιο άρθρο για να τις αναφέρουμε μια προς μια, για αυτό θα ξεχωρίσουμε κάποιες με βαθιά και σπουδαία σημασία!

Φέτος πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού, μια διοργάνωση που φέρει τη σφραγίδα της διοργάνωσης του Μορφωτικού Συλλόγου ΟΡΕΣΤΙΣ με την αρωγή του Δήμου Άργους Ορεστικού και της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς. Εκδήλωση που γνώρισε τεράστια επιτυχία!

Αυτή όμως που όμοια της δεν μπορεί κανείς να πει αν ποτέ θα ξαναδεί, είναι η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δασάκι του Άργους Ορεστικού, από 82 συλλόγους και φορείς! Μια εκδήλωση γεμάτη ανθρωπιά και συγκίνηση, καθώς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε για την συγκέντρωση χρημάτων, υπέρ του μικρού Νικόλα, από το Μαυροχώρι, η υγεία του οποίου δοκιμάζεται σκληρά, αλλά κατάφερε να κάνει όλον τον νομό μια αγκαλιά, ελπίζοντας στο καλύτερο αποτέλεσμα!

Φυσικά από αυτήν την σύντομη ανασκόπηση, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το Festival του συλλόγου Smixi που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία και φέτος στο δασάκι του Άργους Ορεστικού. Ένα μουσικό φεστιβάλ που πλέον έχει καθιερωθεί και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όχι μόνο της πόλης, αλλά και των γύρω περιοχών. Φέτος ήταν το 4ο κατά σειρά Smixi Forest Festival.

Επίσης άξια αναφοράς είναι και η εκδήλωση των Φίλων Μοτοσυκλέτας Άργους Ορεστικού, που επίσης πραγματοποίησαν το καλοκαίρι στο Νέο Πάρκο την μουσική τους εκδήλωση. Μάλιστα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα έσοδα της πετυχημένης εκδήλωσης τους προσέφεραν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης του Δήμου, για την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων.

Αυτές είναι λίγες από τις δεκάδες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Άργος Ορεστικό, καθώς σε γενικές γραμμές μπορούμε να αναφέρουμε σημαντικές Θεατρικές παραστάσεις, όπως αυτήν της Θεατρικής Ομάδας, που έφερε στο σανίδι του πολιτιστικού κέντρου την Ιφιγένεια εν Αυλίδι, ενθουσιάζοντας το κοινό, καθώς και άλλες εκδηλώσεις που αφορούν συναυλίες, όπως αυτές για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο και πλείστες άλλες, που προσέφεραν μοναδικές στιγμές απόλαυσης.

Τέλος κατά το 2018 μέσω των δηλώσεων του δημάρχου Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, το Άργος Ορεστικό έχει να αναμένει πολλά και σημαντικά που θα βελτιώσουν κατά πολύ την ποιότητα ζωής αλλά και την εικόνα του. Όπως είπε ο κ. Κεπαπτσόγλου στο άμεσο μέλλον το Άργος Ορεστικό θα διαθέτει κολυμβητήριο, ενώ υπάρχουν έργα που αφορούν στην ανάπλαση της πόλης, της κοίτης του ποταμού και άλλα πολλά που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα, τον αθλητισμό και την παιδεία.

Μεγάλη παράλειψη θα ήταν, αν δεν αναφερθεί και το μοναδικό έθιμο, που είναι μοναδικό σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι άλλο από το Αργείτικο Πρωτοχρονιάτικο Καρναβάλι, που ουσιαστική ολοκληρώνει την μία χρονιά και υποδέχεται τη νέα. Έθιμο που θα αναβιώσει και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα για τρεις μέρες!

Αναμφίβολα του 2018 ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά για το Άργος Ορεστικό, χρονιά που χαρακτηρίζεται, από ασφάλεια, ανθρωπιά και πολιτισμό! Είθε το 2019 να είναι μια ακόμα σημαντική χρονιά με πολλά και ευχάριστα γεγονότα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here